Με αυτό το Nissan δεν χρειάζεσαι ξενοδοχείο (+video)

Το Nissan Ultimate Parks TITAN μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτομα και η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να το δωρίσει για καλό σκοπό.

Βρείτε μας στο

Το Nissan Ultimate Parks TITAN είναι ένα εντυπωσιακό, εκτός δρόμου όχημα, το οποίο ειδικά στην συγκεκριμένη έκδοση μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ένα από τα πιο ικανά εκτός δρόμου οχήματα επιβίωσης. Και αυτό γιατί διαθέτει μέχρι και μία λειτουργική κουζίνα με νεροχύτη και τρεις εστίες ψησίματος.

Το μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας παίρνει πνοή από κινητήρα 5.8 λίτρων Endurance V8 ο οποίος αποδίδει 390 ίππους και 534 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω προηγμένου συστήματος τετρακίνησης με transfer case, σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει τη μέγιστη κατανομή ισχύος. Η ροπή κατανέμεται σε όλους τους τροχούς και όπως όλα τα μοντέλα TITAN XD PRO-4X, έτσι και το Ultimate Parks TITAN περιλαμβάνει ένα προηγμένο ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό πίσω, για τη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης.

Στα επιπλέον off-road χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται το Hill Descent Control, το Hill Start Assist, καθώς και το Brake Limited- Slip Differential (BLSD). Ένας μετρητής συνθηκών off-road χρησιμοποιεί δεδομένα από το επιταχυνσιόμετρο για τον υπολογισμό των γωνιών κλίσης του οχήματος.

Για να διευκολυνθεί το πέρασμα του οχήματος πάνω από βράχους, ογκόλιθους και άλλα μεγάλα εμπόδια, έχει προσαρμοστεί κιτ ρυθμιζόμενης ανάρτησης 3 ιντσών της ICON με σύστημα αερανάρτησης της Hellwig. Η πρόσβαση στην καμπίνα διευκολύνεται από το σκαλοπάτια της AMP. Το Ultimate Parks TITAN “πατάει” σε ελαστικά 35 ιντσών Nitto Trail Grappler, τοποθετημένα σε ζάντες Method 701 Trail Series.

Παράλληλα, το ανθεκτικό χαλύβδινο πλαίσιο βαρέως τύπου του TITAN XD επεκτάθηκε για να προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου οχήματος. Πίσω από την ευρύχωρη καμπίνα του TITAN XD Crew Cab, που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 5 άτομα, υπάρχει μια σειρά από ασφαλισμένους αποθηκευτικούς χώρους, ράφια εξοπλισμού και ράβδους, συμπεριλαμβανομένης μιας σχάρας Rhino Rack Pioneer και προστατευτικών θόλων της EGR. Το διευρυμένο πλαίσιο φιλοξενεί επίσης μια δεξαμενή καυσίμου 208 λίτρων, όπως και μια κυψέλη καυσίμου της RotopaX, εξασφαλίζοντας έτσι τεράστια αυτονομία.

Επιμελώς τοποθετημένα στους χώρους αποθήκευσης βρίσκονται μια σειρά από ειδικά εργαλεία, αλλά και εξοπλισμός επισκευών, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκολλητή Miller EnPak, ενός αεροσυμπιεστή και μιας γεννήτριας. Την λίστα εξοπλισμού συμπληρώνει ένα βίντσι της WARN Industries ZEON Platinum 12-S, που μπορεί να βγάλει το όχημα από δύσβατα σημεία και χαράδρες. Επίσης, οι ειδικοί προβολείς οροφής της Baja Designs, φροντίζουν να κάνουν την νύχτα μέρα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Τις δυνατότητες του Ultimate Parks TITAN συμπληρώνει το ρυμουλκούμενο τρέιλερ Black Series Camper, που παρέχει πρόσθετη χωρητικότητα φορτίου. Μερικά από τα χρήσιμα χαρακτηριστικά του ειδικού ρυμουλκούμενου περιλαμβάνουν την συρόμενη πλατφόρμα κουζινάκι της CargoGlide, τις ράγες φόρτωσης της Leitner Design, καθώς και το αντίσκηνο.

Το συγκεκριμένο Nissan Ultimate Parks TITAN θα γίνει δωρεά στο εθνικό πάρκο του Grand Canyon, με αφορμή τα 100 χρόνια του από τον χαρακτηρισμό του ως Εθνικό Πάρκο.

Το Ultimate Parks TITAN θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει το Canyon Field School του εθνικού πάρκου, που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για τους νέους να βιώσουν το δέος στα ύψη και τα βάθη του Εθνικού Δρυμού του Grand Canyon. Επίσης, μέσω της υποστήριξης του Nissan TITAN, το Arizona Conservation Corps θα εργαστεί για την επισκευή των υποδομών στο Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon, αυτό το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Ultimate Parks TITAN είναι το τελευταίο ειδικά τροποποιημένο ΤΙΤΑΝ που δωρίζεται σε εθνικούς, μη κερδοσκοπικούς εταίρους, στο πλαίσιο της εκστρατείας Calling All TITAN. Στις προηγούμενες δωρεές, περιλαμβάνονται το Ultimate Service TITAN για τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και το Ultimate Work TITAN που δημιουργήθηκε για τον οργανισμό Habitat for Humanity.

Για το τέλος αφήσαμε την εμφάνιση του Ultimate Parks TITAN, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις τοπογραφικές γραμμές από το βόρειο άκρο του Grand Canyon, σε συνδυασμό με ένα μπλε υπόβαθρο, χαρακτηριστικό του Ιδρύματος του Εθνικού Πάρκου.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε και το σχετικό video με πρωταγωνιστή φυσικά το Nissan Ultimate Parks TITAN.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr