#μένουμε_σπίτι με Ferrari 512 BBi (+video)

Κατά καιρούς η ομάδα του Petrolicious μας έχει χαρίσει μερικά υπέροχα videos. Εμείς λόγω του... #μένουμε_σπίτι θυμόμαστε μαζί σας αυτό με την Ferrari 512 BBi.

Βρείτε μας στο
Ferrari 512 BB

Η Ferrari 512 BBi ήταν στην παραγωγή από το 1973 έως και το 1984 και δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την Daytona. Είχε επίπεδο κινητήρα, τοποθετημένο στο κέντρο και τα αρχικά της “BB” προέρχονται από τις λέξεις Berlinetta Boxer. Το i προστέθηκε αργότερα για να χαρακτηρίσει την αλλαγή στον ψεκασμό του κινητήρα (injection). Όσον αφορά τους αριθμούς του κωδικού πριν τα γράμματα, αυτοί προέρχονται από την χωρητικότητά του που ήταν στα 5,0 λτ. και τους 12 κυλίνδρους του. Αξίζει να αναφέρουμε πως το μοντέλο που την διαδέχτηκε ήταν η υπέροχη Testarossa.

Δείτε επίσης: Όταν είσαι σε καραντίνα και σου έχει λείψει η οδήγηση

Η Ferrari 512 BBi ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Ferrari προσπάθησε να εξημερώσει ή να εξευγενίσει αν θέλετε το σπορ πνεύμα της. Αν και αποπνέει ένα αέρα πολυτέλειας και κύρος, δεν είχε κανένα πρόβλημα να μεταμορφωθεί σε ένα αγωνιστικό δρόμου αν ο οδηγός της, της το ζητούσε και αν φυσικά είχε τα… χέρια για να την τιθασεύσει.

Δείτε ακόμη: Η τιμή της BMW M2 CS των 450 PS στην Ελλάδα

Η ιταλική μπερλινέτα απέδιδε 360 ίππους και για το 0-100 χλμ./ώρα χρειαζόταν 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνούσε τα 300 χλμ./ώρα. Στο video που ακολουθεί πιο κάτω και έχει ανέβει στο κανάλι Petrolicious στο youtube, μας την παρουσιάζει και μιλάει για αυτήν ο ιδιοκτήτης της Holger Schubert, ο οποίος σχεδίασε και το studio garage που θα δείτε, γύρω από το ιταλικό μοντέλο με σκοπό να το απολαμβάνει ακόμη και όταν δεν το οδηγεί…

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr