Φουτουριστική Bugatti έτοιμη για το Le Mans

Αυτό το concept προέρχεται από διπλωματική εργασία ενός φοιτητή, ο οποίος σήμερα είναι σχεδιαστής της Bugatti. Θα το δούμε, άραγε, στην παραγωγή;

Βρείτε μας στο

Καθημερινά βλέπουμε διάφορα project είτε από εταιρείες, είτε από ανεξάρτητους σχεδιαστές. Συνήθως όμως ένα έργο είναι σημαντικό ανάλογα με το ποιος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του. Το συγκεκριμένο δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους, αφού πάνω του βασίστηκε η διπλωματική εργασία ενός σημερινού σχεδιαστή της Bugatti.

To concept που βλέπετε αποτέλεσε τη διπλωματική εργασία του σχεδιαστή Max Lask, λίγο πριν αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Τεχνών του Braunschweig στη Γερμανία. Βέβαια, σήμερα ο Max είναι μέλος της σχεδιαστικής ομάδας της Bugatti, ενώ πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στη γαλλική φίρμα.

Το concept που βλέπετε ονομάζεται «Bugatti Vision Le Mans». Δείχνει πως οραματίζεται ο δημιουργός ένα μελλοντικό αγωνιστικό όχημα που θα συμμετέχει σε αγώνες αντοχής. Ένα σχεδιαστικό στοιχείο που παραπέμπει στη γαλλική φίρμα είναι η εμπρός μάσκα. Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη γρίλια «Bugatti Horseshoe» που συναντάμε στα αυτοκίνητα παραγωγής. Επιπλέον το χρώμα και οι ζάντες που επιλέχθηκαν μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού τις συναντάμε και στην Bugatti Vision Gran Turismo.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλά φουτουριστικά στοιχεία, όπως τα πτερύγια πολλαπλών επιπέδων στο πίσω μέρος. Επιπλέον, στο μπροστινό κομμάτι είναι ορατή η ανάρτηση και το παρμπρίζ είναι περιμετρικό. Βέβαια, το πιο αμφιλεγόμενο το σημείο με έντονα στοιχεία υπερβολής είναι το μεγάλο κενό πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Σίγουρα δεν πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον ένα αυτοκίνητο της Bugatti που θα μοιάζει αρκετά στην Bugatti Vision Le Mans. Παρ’ όλα αυτά, ίσως να «υιοθετηθούν» κάποια σχεδιαστικά στοιχεία σε αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας.