Μια εικόνα… 18.615 ημέρες

Όλοι γνωρίζουμε τη γνωστή παροιμία που λέει “μια εικόνα, 1.000 λέξεις”, μόνο που στην περίπτωση της Porsche 909 Bergspyder έχουμε αντί για 1.000 λέξεις 18.615 ημέρες.

Βρείτε μας στο

Η Porsche θέλοντας να τιμήσει το αγωνιστικό παρελθόν της και συγκεκριμένα να αποτίσει φόρο τιμής στο αγωνιστικό αναβάσεων 909 Bergspyder το οποίο δημιουργήθηκε το 1968, παρουσίασε μία σύγχρονη εκδοχή του.

Αυτή βασίζεται στην Porsche Boxster (981), η οποία πλέον δεν έχει οροφή ή γυάλινες επιφάνειες – εκτός από το ασύμμετρο εμπρός παρμπρίζ, ενώ έχει θέση μόνο για έναν. Φυσικά το αυτοκίνητο έχει αρκετές σχεδιαστικές διαφορές στο αμάξωμά του σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής ειδικά στο πίσω μέρος, ενώ πολλά από τα πάνελ του είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το λευκό χρώμα προφανώς και ήταν… μονόδρομος, ενώ για να είναι ακόμη πιο έντονη η αναφορά στο αγωνιστικό του παρελθόντος επιλέχθηκαν γραφικά σε πράσινο χρώμα και μαύρες ζάντες. Αν και η Porsche 918 Bergspyder βασίζεται στην Boxster, το εσωτερικό της προέρχεται από την 918 Spyder.

Η Boxster Bergspyder ζύγιζε 1.099 κιλά, και ο επίπεδος κινητήρας 3.8 λτ. που προέρχεται από την Cayman GT4 αποδίδει 393 ίππους. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 4,0 δλ.

Για την ιστορία να πούμε πως η Porsche Boxster Bergspyder είναι μία και μοναδική, κατασκευάστηκε το έτος 2015 και δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο προς την παραγωγή καθώς δεν μπόρεσε να πάρει έγκριση τύπου (σε κάποιες χώρες), λόγω κυρίως της έλλειψης οροφής.

Πιο κάτω μπορείτε να την απολαύσετε σε εικόνες, τόσο μόνη της όσο και δίπλα στην πρόγονό της, την 909 Bergspyder του 1968.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr