Μία Lancia Delta HF Integrale λιγότερη

Ελάχιστα πιο σπάνια είναι πλέον η Lancia Delta HF Integrale, έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα στην Ολλανδία. Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά...

Βρείτε μας στο
Τροχαία ατυχήματα Δεκέμβριος 2020

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε ένα τροχαίο ατύχημα, μοναδικό μέλημα είναι να μην υπάρξει ανθρώπινη απώλεια ή σοβαρός τραυματισμός. Στην προκειμένη περίπτωση δε συνέβη κάτι από τα παραπάνω. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει ανθρώπινη απώλεια και τραυματισμός, μοιραια το ενδιαφέρον στρέφεται στο αυτοκίνητο. Και τι αυτοκίνητο… Μία σπάνια Lancia Delta HF Integrale.

Δείτε επίσης: Στο σφυρί Lancia Delta Integrale που έχει ακόμα τις ζελατίνες 

Οι εικόνες που βλέπετε έρχονται από το βροχερό Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και καταλαβαίνετε ότι το σύστημα τετρακίνησης δεν ήταν αρκετό ώστε ο οδηγός της θρυλικής Ιταλίδας να ανακτήσει τον έλεγχο. Η αιτία της σύγκρουσης δεν έχει αναφερθεί στα τοπικά μέσα.

Ενδεχομένως ο οδηγός να είχε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα και, σε συνδυασμό με το βροχερό οδόστρωμα, να έχασε τον έλεγχο της Lancia Delta HF Integrale. Το αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε ένα δέντρο και η ζημιά φαίνεται πολύ μεγάλη. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός για τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Η Lancia Delta HF Integrale “Deltona” του Kankkunen στο TractioN (+Official Video)

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για την έκδοση με τον δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα. Η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου ξεκίνησε το 1989, ενώ το αυτοκίνητο που βλέπετε βγήκε από το εργοστάσιο το 1991. Εξοπλίζεται με 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους. Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5,7 δευτερόλεπτα για το αμάξωμα των 1.260 κιλών.

Πηγή: Autoblog.nl