MINI: Ανανέωση για το 3θυρο, 5θυρο και cabrio μοντέλο (+video)

Η MINI προχώρησε στην αποκάλυψη της ανανεωμένης 3θυρης, 5θυρης αλλά και cabrio έκδοσης του μοντέλου της, με αλλαγές εντός και εκτός.

Βρείτε μας στο
MINI ανανέωση γκάμα

Το τρίθυρο, πεντάθυρο και Cabrio ΜΙΝΙ ανανεώνονται στιλιστικά από τη βρετανική εταιρία τόσο εκτός όσο και εντός. Παράλληλα βλέπουμε προσθήκες στη γκάμα του στάνταρ και του προαιρετικού εξοπλισμού, νέους εξωτερικούς χρωματισμούς και ζάντες αλουμινίου και νέες επενδύσεις στο εσωτερικό. Τα παραπάνω συνοδεύονται από ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για το πλαίσιο, αλλά και συστημάτων υποστήριξης οδήγησης, λειτουργικότητας και συνδεσιμότητας.

Η τελευταία ανανέωση στη γκάμα του MINI έρχεται 20 χρόνια μετά το λανσάρισμα της σύγχρονης εκδοχής του θρυλικού μοντέλου με τον Bernd Körber, επικεφαλής της MINI να δηλώνει σχετικά: “Με την τρέχουσα ανανέωση του μοντέλου, το MINI έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ωριμότητας που το καθιστά εξαιρετικό στη μικρή κατηγορία, σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, την προϊοντική ουσία και την πολυτέλεια, περισσότερο από ποτέ.”

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Κυρίαρχα στοιχεία στην ανανεωμένη εμφάνιση των εν λόγω εκδόσεων είναι η χαρακτηριστική μάσκα, της οποίας το εξαγωνικό πλαίσιο καταλαμβάνει τώρα σημαντικά περισσότερο χώρο και οι στρογγυλοί προβολείς που αποτελούν σήμα κατατεθέν της MINI. Τα φώτα στάθμευσης αντικαθίστανται από κάθετους αεραγωγούς στα εξωτερικά άκρα, ώστε να δημιουργούνται τα “air curtains”, όπως τα αποκαλεί η MINI με όφελος και στον τομέα της αεροδυναμικής απόδοσης. Η κεντρική λωρίδα του προφυλακτήρα, που λειτουργεί και ως βάση πινακίδας κυκλοφορίας, είναι τώρα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ξεφεύγοντας από το μαύρο, ενώ οι προβολείς LED ανήκουν τώρα στον βασικό εξοπλισμό.

Οι κλασικές αναλογίες MINI και οι κοντοί πρόβολοι παραμένουν τα στοιχεία κλειδιά στο προφίλ του αυτοκινήτου όπου βλέπουμε ανασχεδιασμένα τόξα για τους θόλους τω τροχών. Παράλληλα τα φλας είναι τώρα LED και ενσωματώνονται στα επανασχεδιασμένα φινιστρίνια.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς ακολουθήθηκε μια πιο λιτή σχεδιαστική προσέγγιση που τονίζει τα διαχρονικά σχεδιαστικά στοιχεία τον MINI και γίνεται εμφανής και στο πίσω μέρος όπου ένα μαύρο πλαίσιο αντιγράφει το εξαγωνικό σχήμα της μάσκας, ενώ το πίσω φως ομίχλης ενσωματώθηκε στη σχεδίαση της ποδιάς με τη μορφή μιας λεπτής μονάδας LED. Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν πλέον και τα πίσω φώτα σε σχέδιο που θυμίζει την Union Jack σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκτός από τους χρωματισμούς Jet Black, Aspen White και Melting Silver paintwork, και την απόχρωση Chili Red για το MINI John Cooper Works, μία πρωτοποριακή και παγκοσμίως μοναδική έκδοση για το φινίρισμα της οροφής προσφέρεται για το 3θυρο και το 5θυρο ΜΙΝΙ.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό Mini John Cooper Works. Έρχεται!

Η νέα Multitone Roof υιοθετεί χρωματική διαβάθμιση από το San Marino Blue μέχρι το Pearly Aqua και το Jet Black, η οποία δημιουργείται με μία νέα τεχνική βαφής που επεκτείνεται από το πλαίσιο του παρμπρίζ μέχρι το πίσω τμήμα. Για το σκοπό αυτό, οι τρεις αποχρώσεις εφαρμόζονται η μία μετά την άλλη με διαδικασία βαφής wet-on-wet. Αυτό το φινίρισμα, γνωστό ως Spray Tech, ενσωματώνεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής, στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Παρόλα αυτά, ελαφρές αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο συμβαίνουν λόγω των μεταβαλλόμενων περιβαλλοντικών συνθηκών, ώστε το κάθε MINI με Multitone Roof να είναι ήδη μοναδικό από το εργοστάσιο.

Στην παλέτα εξατομίκευσης προστέθηκαν και τρεις νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί αλλά και πέντε νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου με διάσταση 17 και 18 ίντσες.

Στο εσωτερικό το μάτι πέφτει στους ανασχεδιασμένους αεραγωγούς, τις νέες επενδύσεις για τα καθίσματα, ενώ η χρήση χρωμίου έχει μειωθεί αισθητά. το σύστημα πολυμέσων φέρει οθόνη αφής 8,8 ιντσών και τα κουμπιά λειτουργίας των φώτων αλάρμ και των συστημάτων υποστήριξης οδηγού είναι ενσωματωμένα πιο αρμονικά στη στρογγυλή μονάδα ελέγχου. Σε συνδυασμό με την επιλογή Ambient Light, μία νέα σχεδίαση με χάραξη λέιζερ βελτιστοποιεί την εμφάνιση του φωτεινού LED δακτυλίου γύρω από το κεντρικό όργανο. Το βασικό χειριστήριο του συστήματος που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα υιοθετεί τώρα μία μαύρη επιφάνεια σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης. Τις αλλαγές “κλείνει” το ανασχεδιασμένο τιμόνι που περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του 3θυρου, 5θυρου και Cabrio μοντέλου. Από τον αέρα ανανέωσης δεν ξέφυγε ούτε το λειτουργικό του συστήματος όπως και τα γραφικά απεικόνισης που είναι νέα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον στη διάθεση τους και νέα εφαρμογή MINI για το κινητό τους που επιτρέπει την απομακρυσμένη επικοινωνία με το μικρό μοντέλο της βρετανικής εταιρίας.

Για πρώτη φορά σε μοντέλα MINI βλέπουμε και τη διάθεση μιας νέας έκδοσης ηλακτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης που έρχεται να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ σπορ αίσθησης και άνεσης.

Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης του οδηγού Driver Assistance φέρει νέο σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα, ενώ για πρώτη φορά σε MINI μπορεί να τοποθετηθεί και ενεργό cruise control, ενεργό σε ταχύτητες 30-140 χλμ./ώρα.

Στα των κινητήρων το MINI είναι διαθέσιμο με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων αναφορικά με την απόδοση τους που ξεκινά από τους 75 και φτάνει έως και τους 232 ίππους στην καυτή έκδοση MINI John Cooper Works.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr