Μοναδικές McLaren 600LT Spider “Pikes Peak Collection” για τα μάτια μας μόνο!

Έξι μοναδικές McLaren 600LT Spider παρουσίασε το ειδικό τμήμα Special Operation της βρετανικής μάρκας. Ας δούμε τι τις κάνει τόσο διαφορετικές.

Βρείτε μας στο

Το τμήμα ειδικών κατασκευών της McLaren, ονόματι MSO (McLaren Special Operations), δημιούργησε έξι μοναδικές 600LT Spider, οι οποίες αντλούν την έμπνευσή τους από τη θρυλική ανάβαση Pikes Peak.

Οι έξι αυτές ειδικές και μοναδικές εκδόσεις διαφέρουν μεταξύ τους όσον αφορά το χρώμα τους, καθώς είναι βαμμένες στα Nerello Red, Volcano Red, Black Gold, Aurora Blue, White Gold και Midas Grey. Όλες έχουν ρίγες σε μαύρο και χρυσό χρώμα, ζάντες σε χρώμα Satin Speedline Gold και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό στο οποίο συναντάμε νέα καθίσματα προερχόμενα από τη McLaren Senna, χρωματικούς συνδυασμούς ειδικά για τις συγκεκριμένες εκδόσεις, ειδικές ραφές και χρυσό σήμα Pikes Peak ανάγλυφο, ραμμένο στα προσκέφαλα. Φυσικά ως είθισται σε τέτοιες εκδόσεις, υπάρχει και ειδική πλακέτα, αριθμημένη, να ενημερώνει για τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου.

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα και οι έξι αυτές ιδιαίτερες McLaren 600LT Spider δεν έχουν να επιδείξουν κάποιες αλλαγές. Αντλούν την δύναμή τους από το twin turbo κινητήρα 3.8 λτ. ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 620 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 2,9 δλ. για το 0-200 χλμ./ώρα 8,4 δλ. και έχουν τελική ταχύτητα 324 χλμ./ώρα.

Για την ιστορία να πούμε πως τα αυτοκίνητα θα καταλήξουν στην αντιπροσωπεία McLaren Denver στο Κολοράντο των Η.Π.Α. όπου διεξάγεται φυσικά και ο αγώνας προς τα σύννεφα, το φημισμένο Pikes Peak.