Νέα Aprilia Tuareg 660: Όλες οι λεπτομέρειες (+video)

Το όνομα Tuareg επανέρχεται στη γκάμα της ιταλικής ιταλικής εταιρίας με την νέα μεσαίου κυβισμού advneture να προσφέρει το "εισιτήριο" για εντός και εκτός δρόμου περιπέτεια.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Με άρωμα από τους αγώνες rally-raid, η νέα Aprilia Tuareg 660 επαναφέρει στη γκάμα της εταιρείας ένα όνομα συνυφασμένο με την περιπέτεια και την εξερεύνηση, 35 περίπου χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης on-off μοτοσυκλέτας που έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στους φίλους της ιταλικής εταιρείας.

Η Tuareg 660, είναι μια κατ’ εξοχήν off-road μοτοσυκλέτα, αλλά σύμφωνα και με τους Ιταλούς διατηρεί τα χαρακτηριστικά που έκαναν διάσημες τις μοτοσυκλέτες της στην άσφαλτο προσφέροντας αυτοπεποίθηση στον αναβάτη της σε κάθε διαδρομή, συνδυάζοντας τη με άνεση στο ταξίδι.

Η εν σειρά δικύλινδρη adventure σχεδιάστηκε για να συνοδεύει όσους αναζητούν την ελευθερία – μια βασική αξία στην κουλτούρα των Τουαρέγκ, που αυτοπροσδιορίζονται με το όνομα «imohag», που σημαίνει “ελεύθεροι άνθρωποι”. Η παραχώρηση του δώρου της ελευθερίας είναι η πραγματική αποστολή της Tuareg. Η μοτοσυκλέτα αναπτύχθηκε, έχοντας ως μηχανική βάση, τον δικύλινδρο κινητήρα Aprilia 660, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στις RS 660 και Tuono 660.


Διαβάστε επίσης: Η τιμή της νέας Aprilia Tuareg 660 στην Ελλάδα

Από τα πρώτα σκίτσα, ήταν εμφανές ότι αυτός ο κινητήρας σχεδιάστηκε για να τοποθετηθεί σε ένα πλαίσιο με διαφορετική αρχιτεκτονική, η οποία ταιριάζει απόλυτα με τη διαφορετική χρήση για την οποία προορίζεται. Η Tuareg 660 σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε για να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό της απόδοσης των μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών enduro με εκείνη των μοντέλων adventure μεσαίου κυβισμού. Γι αυτό φροντίζουν οι 80 ίππου και το βάρος των 187 κιλών χωρίς υγρά. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Το στυλ: το τέλειο παράδειγμα λειτουργικής σχεδίασης
Η σχεδίαση της Tuareg 660 είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβλήθηκε από το PADC (Piaggio Advanced Design Center), το τμήμα σχεδιασμού του Ομίλου Piaggio που εδρεύει στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Αυτό το προνομιακό σημείο παρατήρησης των διεθνών εξελίξεων, είναι το σημείο όπου αναπτύσσονται οι τελευταίες τάσεις πριν εξαπλωθούν παγκοσμίως. Οι σχεδιαστές, με επικεφαλής τον Miguel Galluzzi, οραματίστηκαν ένα ανατρεπτικό και άκρως ξεχωριστό στυλ. Οδηγός σε όλη τη διαδικασία, ήταν η εξάλειψη οποιουδήποτε περιττού εξαρτήματος, έτσι ώστε να διατηρηθεί το μέγεθος και το συνολικό βάρος σε χαμηλά επίπεδα.

Για τη διαμόρφωση του στυλ, αναζητήθηκε η τέλεια ισορροπία μεταξύ μορφής και τεχνολογικών/λειτουργικών χαρακτηριστικών. Αντλήθηκε έμπνευση από τη φύση και το περιβάλλον, καθώς και από τα τεχνικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε outdoor δραστηριότητες: εξαιρετικά λειτουργικά εξαρτήματα που κάνουν το τεχνικό περιεχόμενο, πηγή της ομορφιάς τους. Με τον ίδιο τρόπο, η σχεδίαση της Aprilia Tuareg 660 εκφράζει την ιδέα ενός οχήματος, το οποίο είναι έτοιμο να καλύψει κάθε ανάγκη, έχοντας αναπτυχθεί με απόλυτη εστίαση στη λειτουργικότητα. Τα γραφικά και το λογότυπο της έκδοσης Indaco Tagelmust, από την άλλη πλευρά, αποτελούν ξεκάθαρο φόρο τιμής στην Tuareg 600 Wind του 1988.

Μια άκρως μοναδική και καινοτόμος λύση επιλέχθηκε για το άνω μέρος του φέρινγκ, το οποίο αποτελείται μόνο από μια μεγάλη επιφάνεια από plexiglass. Είναι διαφανές για να παρέχει μια καθαρή εικόνα της κομψής και εκλεπτυσμένης βάσης, κατασκευασμένη από ένα συγκεκριμένο τεχνοπολυμερές υλικό που έχει εμπλουτιστεί με υαλοβάμβακα και χρησιμεύει επίσης, ως δομή στήριξης του πίνακα οργάνων. Είναι ένας σχεδιασμός που αποδεικνύει την μεγάλη έμφαση που δόθηκε σε κάθε λεπτομέρεια, κατά τη διαδικασία κατασκευής της Tuareg 660. Για τον ίδιο λόγο, δεν έχουν τοποθετηθεί κλασικά πλαϊνά καπάκια κάτω από τη σέλα. Έχουν αντικατασταθεί από δύο καπάκια που μπορούν να αφαιρεθούν κατά την τοποθέτηση των πλαϊνών βαλιτσών (διατίθενται στον προαιρετικό εξοπλισμό) οι οποίες, προσαρμόζονται πιο κοντά στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας.

Το σύστημα φωτισμού full LED περιλαμβάνει νέους, μικρών διαστάσεων προβολείς με περιμετρικά φώτα DRL. Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία, η Tuareg 660 εισάγει την έννοια του διπλού φέρινγκ που λειτουργεί ως αεροδυναμικό εξάρτημα. Αυτό το φέρινγκ έχει ήδη τοποθετηθεί με επιτυχία, στις RS 660 και Tuono 660 και είναι μια ακόμη απόδειξη των υπερβάσεων που έγιναν από την Aprilia, στη μελέτη αεροδυναμικών λύσεων οι οποίες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, συμβάλλοντας στην απόδοση και την άνεση.

Εργονομία και οδήγηση: Μια αυθεντική Aprilia
Η επίτευξη της ιδανικής εργονομίας ήταν μια από τις πιο σύνθετες προκλήσεις κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, δεδομένου του πρωταρχικού στόχου της Tuareg 660, ο οποίος ήταν να αντιπροσωπεύει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό δύο διαφορετικών κόσμων: του κόσμου των μονοκύλινδρων enduro και του κόσμου των μοτοσυκλετών adventure. Η παράλληλη διαμόρφωση του δικύλινδρου κινητήρα της Aprilia επέτρεψε στους σχεδιαστές να διατηρήσουν μια περιορισμένη απόσταση από το έδαφος και να δημιουργήσουν μια πολύ χαμηλότερου ύψους σέλα, διευκολύνοντας τους αναβάτες κάθε σωματότυπου, να ακουμπούν τα πόδια τους στο έδαφος.

Για να συνδυαστεί η υψηλή διαδρομή του πίσω τροχού – απαραίτητη στην οδήγηση εκτός δρόμου – με την ευκολία τοποθέτησης της σέλας, η περιοχή του υποπλαισίου χαμήλωσε όσο το δυνατόν περισσότερο, επιτρέποντας έτσι τη σχεδίαση μιας λεπτής και απόλυτα λειτουργικής ουράς. Εξίσου μεγάλη προσοχή δόθηκε στις διαστάσεις για να επιτευχθεί μια εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και λεπτού προφίλ μοτοσυκλέτα, ειδικά στην περιοχή όπου τα πόδια του αναβάτη έρχονται σε επαφή με το ρεζερβουάρ καυσίμου. Το ίδιο το ρεζερβουάρ, με την χωρητικότητα των 18 λίτρων, εξασφαλίζει αυτονομία 450 χλμ.

Προσεγμένη εργονομία για όλες τις συνθήκες
Η θέση οδήγησης κάνει την κάθε διαδρομή ακόμα πιο ευχάριστη, με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και την πλάτη σε όρθια και εκτεταμένη στάση. Το φαρδύ και ψηλό, κωνικής διατομής τιμόνι από αλουμίνιο επιτρέπει τον βέλτιστο έλεγχο του μπροστινού συστήματος, παρέχοντας στον αναβάτη μοναδικό χειρισμό και την εξαιρετική αίσθηση που χαρακτηρίζει όλα τα πλαίσια Aprilia. Ο συνεπιβάτης έχει επίσης μια πολύ άνετη θέση, με το τμήμα που του αναλογεί στη σέλα να είναι μακρύ και άνετο, καθώς και με τις δύο εύχρηστες χειρολαβές που έχουν ενσωματωθεί στην ουρά.

Η προβλεπόμενη off-road χρήση της Tuareg 660 είναι προφανής όταν ο αναβάτης οδηγεί σε όρθια θέση, ενώ η εξαιρετικά μικρών διαστάσεων κεντρική περιοχή, θυμίζει την αντίστοιχη περιοχή των μονοκύλινδρων μοτοσυκλετών enduro. Η διαμόρφωση της σέλας και των πλευρών της μοτοσυκλέτας προσφέρει στον αναβάτη, άφθονο χώρο και άνεση στην οδήγηση. Για μέγιστο έλεγχο στην εκτός δρόμου οδήγηση, οι λαστιχένιες επενδύσεις των μαρσπιέ μπορούν να αφαιρεθούν και η άκρη του πεντάλ του πίσω φρένου μπορεί να ανυψωθεί εύκολα. Η τοποθέτηση του τιμονιού ψηλά, επιτρέπει μια θέση οδήγησης με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός, ώστε να διατηρείται η ιδανική στάση για δυναμική οδήγηση.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε και στον περιορισμό του βάρους κάθε εξαρτήματος, με αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού βάρους σε μόλις 204 κιλά, το οποίο είναι ένα απίστευτα χαμηλό βάρος για την κατηγορία adventure μεσαίου κυβισμού. Το μικρό βάρος, οι περιορισμένες διαστάσεις και η τέλεια ισορροπία, σε συνδυασμό με την κορυφαία για την κατηγορία διαδρομή της ανάρτησης, καθιστούν την Tuareg το νέο σημείο αναφοράς για αποδοτική εκτός δρόμου οδήγηση με σπορ χαρακτηριστικά.

Αρχιτεκτονική πλαισίου: Η Aprilia ανεβάζει τον πήχη
Τα πλαίσια της Aprilia είναι διαχρονικά αναγνωρισμένα, ως τα καλύτερα στον κόσμο, για την αποτελεσματικότητά τους στην σπορ οδήγηση και ειδικότερα για τη μοναδική και αδιαμφισβήτητη αίσθηση που παρέχουν στον εμπρός τροχό. Είναι το αποτέλεσμα μιας κουλτούρας σχεδιασμού και κατασκευής που προέρχεται απευθείας από την εμπειρία της Aprilia Racing, η οποία έχει οδηγήσει σε 54 παγκόσμιους τίτλους. Η αρχιτεκτονική του πλαισίου της Tuareg 660, όπως ισχύει και για τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς 660 που εστιάζουν στον δρόμο, στοχεύει να ανεβάσει τον πήχη στην κατηγορία της μοτοσυκλέτας, τόσο μέσα, όσο και έξω από την άσφαλτο. Όλα είναι προφανώς πολύ διαφορετικά από ό,τι στις RS και Tuono, δεδομένου ότι η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε για απαιτητική εκτός δρόμου οδήγηση με την αυξημένη μεταφορά αποσκευών, να αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές των νέων Aprilia Tuono V4 και V4 Factory

Το πλαίσιο είναι μια νέα δομή από ατσάλινους χαλύβδινους σωλήνες υψηλής αντοχής και χυτές πλάκες. Το υποπλαίσιο έχει συγκολληθεί στο πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί μια πραγματικά συμπαγής δομή, ικανή να αντέχει φορτία έως και 210 κιλά, καλύπτοντας οποιεσδήποτε ανάγκες κατά την οδήγηση με πλαϊνές βαλίτσες και συνεπιβάτη. Η δομική σταθερότητα διασφαλίζεται επίσης από τα έξι σημεία προσαρμογής του κινητήρα στο πλαίσιο -σε σύγκριση με τα τρία της RS 660 και τα δύο της Tuono 660. Ο κινητήρας επομένως, δεν χρησιμοποιείται πλέον ως ενεργό δομικό στοιχείο, όπως στις δύο street μοτοσυκλέτες. Η θέση του έχει επίσης περιστραφεί περίπου κατά 10° προς τα πίσω σε σύγκριση με τις street μοτοσυκλέτες. Αυτό κάνει την συστοιχία των κυλίνδρων πιο κάθετη, μειώνει την κίνηση της μοτοσυκλέτας στον κάθετο άξονά της και ενισχύει την ευελιξία της στις κλειστές στροφές.

Το ψαλίδι αλουμινίου είναι σημαντικά μακρύτερο, ώστε να εξασφαλίζεται μέγιστη πρόσφυση. Εδράζεται τόσο στο πλαίσιο όσο και στον κινητήρα και συνεργάζεται με το αμορτισέρ, το οποίο φέρει και μοχλικό για πιο προοδευτικές αντιδράσεις. Το σύστημα ανάρτησης Kayaba, έχει μεγάλη διαδρομή (240 χλστ.) και διαθέτει ρυθμιζόμενη υδραυλική απόσβεση και συμπίεση επαναφοράς, καθώς και προφόρτιση ελατηρίου για το αμορτισέρ, χρησιμοποιώντας την βολική υδραυλική λαβή προφόρτισης.

Η διαμόρφωση που επέλεξε η Aprilia είναι ιδανική για να ξεπεραστούν μεγάλα εμπόδια που μπορεί να βρει κανείς στην απαιτητική εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ παράλληλα συμβάλει στην εξαιρετική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στον δρόμο. Το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι ένα από τα στοιχεία που αντιπροσωπεύει με σαφήνεια, την προσοχή που δόθηκε στη σχεδίαση της Tuareg 660. Παρά τη μεγάλη χωρητικότητα των 18 λίτρων, είναι εξαιρετικά λεπτό στην περιοχή που έρχεται σε επαφή με τα πόδια του αναβάτη και προστατεύεται πλήρως από το πλαίσιο, οπότε δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη προστασία.

Η κάθετη σχεδίαση του ρεζερβουάρ επιτρέπει στο καύσιμο να παραμένει κοντά στο κέντρο βάρους, χωρίς να επηρεάζει τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στην οδήγηση, την αλλαγή του όγκου ή την οποιαδήποτε αλλαγή της θέσης του μέσα στο ρεζερβουάρ – για παράδειγμα όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό μεγάλη κλίση. Η ζώνη τροφοδοσίας καυσίμου βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Αυτό προσφέρει μεγάλο όφελος, τόσο ως προς την συγκέντρωση των μαζών στο κέντρο όσο και ως προς την αξιοποίηση έως και της τελευταίας σταγόνας καυσίμου.

Η επιλογή των διαστάσεων για τους tubeless τροχούς αλουμινίου υποδηλώνει τον ξεκάθαρο off-road προσανατολισμό της Tuareg 660: ο μπροστινός τροχός έχει διαστάσεις 2,5 x 21” και ο πίσω 4,5 x 18”. Και οι δύο τροχοί είναι εφοδιασμένοι με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR, 90/90 και 150/70 αντίστοιχα. Το σύστημα πέδησης Brembo βασίζεται σε ένα ζεύγος δίσκων 300 χλστ. με δαγκάνες δύο εμβόλων μπροστά και σε έναν μονό δίσκο 260 χλστ. με πλευστή, δαγκάνα ενός εμβόλου πίσω.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα APRC
Η Aprilia ήταν πάντα πρωτοπόρος στον τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων (η πρώτη που εισήγαγε τον έλεγχο γκαζιού Ride-by-Wire σε μοτοσυκλέτα MotoGP το 2002 και σε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα το 2007 στο Shiver 750) και αυτή τη στιγμή διαθέτει την πλατφόρμα ηλεκτρονικών ελέγχων APRC (Aprilia Performance Ride Control). Αυτή η πλατφόρμα αναπτύχθηκε σε αγώνες κορυφαίου επιπέδου και θεωρείται, ως μια από τις πιο αποτελεσματικές και προηγμένες που υπάρχουν.

Η Aprilia Tuareg 660 διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι Ride-by-Wire πολλαπλών χαρτών, το οποίο παρέχει ιδανικά ρυθμισμένο, ομαλό και προοδευτικό έλεγχο του γκαζιού από τις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Διαθέτει επίσης, ένα ειδικό πακέτο ηλεκτρονικών ελέγχων APRC, το οποίο έχει βαθμονομηθεί για απόδοση και ασφάλεια, με ειδικές ρυθμίσεις για ασφαλή και συναρπαστική οδήγηση στον δρόμο, αλλά και στο χώμα. Το APRC εξασφαλίζει πραγματική απόλαυση στην οδήγηση.

Η πλατφόρμα APRC που αναπτύχθηκε ειδικά για την Tuareg 660 περιλαμβάνει: Traction Control, που ρυθμίζεται σε 4 επίπεδα και απενεργοποιείται και Aprilia Cruise Control, διατηρεί προεπιλεγμένη ταχύτητα χωρίς χρήση του γκαζιού. Η Tuareg φέρει επίσης ηλεκτρονική ρύθμιση του φρένου του κινητήρα που ελέγχει την ισχύ πέδησης του κινητήρα μόλις κλείσει το γκάζι, το οποίο ρυθμίζεται σε 3 επίπεδα.

Στα ηλεκτρονικά συστήματα περιλαμβάνονται και 3 διαφορετικές χαρτογραφήσεις, διαθέσιμες για αλλαγή του χαρακτήρα του κινητήρα και του τρόπου που αποδίδει την ισχύ, χωρίς να αλλάζει η μέγιστη απόδοση.

Στον πολύ μεγάλο κατάλογο προαιρετικού εξοπλισμού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Tuareg 660 περιλαμβάνεται επίσης τα Aprilia Quick Shift, που επιτρέπει γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς κλείσιμο του γκαζιού ή τράβηγμα του συμπλέκτη.

Για να μεγιστοποιήσει την εμπειρία οδήγησης και να διευκολύνει τη χρήση της μοτοσυκλέτας, η Aprilia έχει σχεδιάσει τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Riding Modes) ειδικά για την Tuareg 660: το μόνο που έχει να κάνει ο αναβάτης είναι να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του, ώστε να αποκτήσει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις για τον έλεγχο πρόσφυσης, το φρένο του κινητήρα, το ABS και για όλες τις υπόλοιπες υπό διαχείριση παραμέτρους.

Από τα τέσσερα Riding Modes, δύο έχουν σχεδιαστεί για χρήση στον δρόμο και ένα για εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ το τέταρτο ρυθμίζεται πλήρως από τον αναβάτη.

Urban, για καθημερινή οδήγηση, διαμορφωμένο ειδικά για μεγιστοποίηση της ασφάλειας. Το ABS είναι ενεργοποιημένο και στους δύο τροχούς.
Explore, για συναρπαστική οδήγηση στον δρόμο, διαμορφωμένο ειδικά για μέγιστη απόλαυση της κάθε διαδρομής. Το ABS είναι ενεργοποιημένο και στα δύο κανάλια.

Offroad, ειδικά σχεδιασμένο για εκτός δρόμου οδήγηση, με ελάχιστη λειτουργία του ελέγχου πρόσφυσης και του συστήματος ελέγχου φρένου του κινητήρα. Αυτή η χαρτογράφηση κινητήρα είναι η πλέον διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά την απόδοση της ισχύος. Το ABS απενεργοποιείται στο πίσω φρένο και μπορεί να απενεργοποιηθεί και στο εμπρός φρένο.

Individual, το οποίο επιτρέπει πλήρη προσαρμογή των ηλεκτρονικών ελέγχων.
Η διαχείριση των ρυθμίσεων για τα ηλεκτρονικά συστήματα διευκολύνεται από τα πλήρως διαισθητικά χειριστήρια που έχουν προσαρμοστεί στο τιμόνι: το αριστερό επιτρέπει γρήγορη ρύθμιση του ελέγχου πρόσφυσης και του cruise control (επιπλέον των άλλων λειτουργιών). Το δεξί χειριστήριο επιτρέπει τη γρήγορη επιλογή του επιθυμητού προγράμματος οδήγησης.
Ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων TFT 5 ιντσών παρέχει τέλεια απεικόνιση των διαφόρων παραμέτρων και διαθέτει αισθητήρα φωτός ο οποίος προσαρμόζει τη φωτεινότητα με βάση τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Η λίστα των αξεσουάρ περιλαμβάνει την Aprilia MIA, την πλατφόρμα πολυμέσων της Aprilia που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα, επεκτείνοντας περαιτέρω τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων.

Συνδεσιμότητα με smartphone
Το σύστημα Aprilia MIA παρέχει ένα πρωτόκολλο σύνδεσης που μειώνει την κατανάλωση της μπαταρίας του smartphone στο ελάχιστο και περιλαμβάνει τόσο το σύστημα infotainment για τη διαχείριση των φωνητικών εντολών, των τηλεφωνικών κλήσεων και της μουσικής με τη χρήση των χειριστηρίων του τιμονιού, όσο και τη λειτουργία satnav, με τη δυνατότητα προβολής των οδηγιών πλοήγησης απευθείας στον πίνακα οργάνων. Η εφαρμογή Aprilia MIA επιτρέπει επίσης στον αναβάτη, να αποθηκεύει ολοκληρωμένες διαδρομές και να αναλύει τα δεδομένα που αποκτήθηκαν απευθείας στην εφαρμογή, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία τηλεμετρίας με γεω-αναφορά.

Ο 2κύλινδρος κινητήρας των 80 ίππων
Ο δικύλινδρος κινητήρας των 660 κ.εκ. είναι η βάση της νέας οικογένειας Aprilia και σχεδιάστηκε για να εξοπλίσει μια σειρά από μοτοσυκλέτες που προορίζονται για διάφορες χρήσεις. Ένας τελευταίας γενιάς, εξαιρετικά μικρών διαστάσεων κινητήρας που προέρχεται από την εμπρός σειρά κυλίνδρων του V4 1100 κ.εκ., από τον οποίο αντλεί σχεδιαστικές λύσεις. Καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές Euro 5 και ξεχωρίζει για τις μικρές διαστάσεις και το χαμηλό του βάρος. Είναι ένας κινητήρας με μειωμένο οριζόντιο και πλευρικό όγκο που επιτρέπει μεγάλη σχεδιαστική ελευθερία, τόσο σε ό,τι αφορά τη διάταξη των θεμελιωδών εξαρτημάτων, όπως είναι η εισαγωγή και η εξάτμιση, όσο και σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική του πλαισίου, καθώς ταιριάζει απόλυτα σε διαφορετικούς τύπους πλαισίων.

Η διαμόρφωση με εμπρόσθια κλίση παρέχει άνεση στον αναβάτη χάρη στην καλύτερη απαγωγή της θερμότητας και επιτρέπει μέγιστη ελευθερία στην εκμετάλλευση των χώρων της μοτοσυκλέτας. Επιπλέον, αυτή η αρχιτεκτονική επιτρέπει καλύτερη ψύξη, εν μέρει χάρη στο έξυπνο διπλό τοίχωμα του φέρινγκ, το οποίο εμφανίζεται σε όλα τα μοντέλα Aprilia 660, και έχει ως στόχο την επιτάχυνση του αέρα που ρέει μέσα από αυτό. Οι μακριές πολλαπλές της εξάτμισης σχεδιάστηκαν με τον ίδιο στόχο και καταλήγουν σε πλάγια θέση, η οποία είναι ιδανική για γρήγορη και εύκολη διαδικασία συντήρησης.

Ο νέος δικύλινδρος κινητήρας της Aprilia είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας που αποκτήθηκε από τον εξαιρετικά ισχυρό κινητήρα που διαθέτει η RSV4. Ως εκ τούτου, επωφελείται από μια εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, δοκιμασμένη βάση: η κεφαλή, ο θάλαμος καύσης, οι αγωγοί, οι κύλινδροι και τα έμβολα προέρχονται από τον V4. Η διάμετρος είναι επίσης 81 χλστ. όπως στον V4 των 1099 κ.εκ., ενώ η διαδρομή είναι 63,9 χλστ. Η χρήση της τεχνολογίας V4 εγγυάται εξαιρετική απόδοση, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψη η υψηλή ταχύτητα της διαδρομής του εμβόλου σε σχέση με τον πραγματικό κυβισμό. Φυσικά, όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα, συμπεριλαμβανομένων των χυτών και των καλουπιών, σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν ειδικά για τις μοτοσυκλέτες της σειράς 660.

Ο στροφαλοθάλαμος του κινητήρα χωρίζεται οριζόντια σε δύο τμήματα με τους κυλίνδρους να έχουν ενσωματωθεί στον επάνω ημι-στροφαλοθάλαμο για μείωση του όγκου και μεγαλύτερη στιβαρότητα της δομής. Οι κύλινδροι έχουν μετατοπιστεί σε σχέση με τον στροφαλοφόρο άξονα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εσωτερική τριβή κατά την ώθηση του εμβόλου.

Εκτός από τις επιδόσεις και το μικρό βάρος, ένας άλλος σχεδιαστικός στόχος ήταν να επιτευχθεί ο χαρακτήρας και η επιθετικότητα που χαρακτηρίζει τους V-twin κινητήρες. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επιλέχθηκε ο χρονισμός με κομβία στροφάλου στις 270°. Αυτό σημαίνει ότι η καύση είναι ασύμμετρη και μετατοπίζεται κατά 270°, ώστε να επιτευχθεί ακανόνιστη καύση που μεταφράζεται σε απόδοση και ήχο, παρόμοιο με των V-twin κινητήρων. Επιπλέον, αυτός ο τρόπος διαμόρφωσης επιτρέπει την εύκολη εξισορρόπηση των εναλλασσόμενων δυνάμεων πρώτης και δεύτερης τάξης, χρησιμοποιώντας έναν μόνο αντικραδασμικό άξονα.

Οι συγκεκριμένες λειτουργίες που σχεδιάστηκαν ειδικά για την Tuareg αφορούν τόσο στο επάνω όσο και στο κάτω μέρος του κινητήρα, με τους αντίστοιχους στόχους αύξησης της ροπής στις χαμηλές στροφές και εγγύησης για τη σωστή λίπανση στην εκτός δρόμου χρήση. Οι δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, που λειτουργούν μέσω μιας πλευρικής καδένας, έχουν βελτιστοποιηθεί ως προς την ανύψωση, ώστε να αυξηθεί η μέγιστη ροπή στις χαμηλότερες σ.α.λ. Αυτός ήταν και ο σκοπός για τη νέα σχεδίαση του συστήματος εισαγωγής με μακρύτερους αγωγούς και ένα νέο φιλτροκούτι, το οποίο έχει τοποθετηθεί μεταξύ της κεφαλής και του ρεζερβουάρ καυσίμου, ώστε να είναι πιο εύκολη η αφαίρεση του φίλτρου αέρα.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό στοιχείο, είναι η διάταξη της νέας εξάτμισης, η οποία βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Ένας αλγόριθμος διαχείρισης της προπορείας ανάφλεξης αναπτύχθηκε για την Tuareg 660, ο οποίος τελειοποιεί την καύση ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί στον κινητήρα, βελτιστοποιώντας την απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης και την κατανάλωση καυσίμου. Σε σύγκριση με τις μοτοσυκλέτες δρόμου της οικογένειας 660, η πρώτη σχέση μετάδοσης είναι επίσης διαφορετική (μικρότερη), όπως και η τελική μετάδοση, με δύο λιγότερα δόντια στο εμπρός γρανάζι (15, σε σύγκριση με τα 17 των RS 660 και Tuono 660), ώστε να βελτιστοποιηθεί ο χρόνος απόκρισης στο γκάζι. Σε ό,τι αφορά τη λίπανση μέσω υγρού κάρτερ, έχει προσαρμοστεί ένα νέο κάρτερ, το οποίο έχει την ίδια χωρητικότητα, αλλά βρίσκεται ψηλότερα, προκειμένου να αυξηθεί το ύψος από το έδαφος στα 240 χλστ.

Το κάρτερ έχει νέα τοιχώματα που εξασφαλίζουν την ιδανική ποσότητα λιπαντικού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Περιλαμβάνεται επίσης, ένας νέος σωλήνας εισαγωγής με διαφορετικό στόμιο. Το κύκλωμα λαδιού διαθέτει έναν νέο αγωγό στον ημι-στροφαλοθάλαμο, ο οποίος μεταφέρει το λάδι στο κάρτερ, αποτρέποντας παράλληλα τη στασιμότητα στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Όπως και στις RS 660 και Tuono 660, ο υγρός πολύδισκος συμπλέκτης είναι μονόδρομος και φέρει ένα μηχανικά υποβοηθούμενο σύστημα που επιτρέπει εξαιρετικά απαλό χειρισμό της μανέτας του συμπλέκτη, χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η απόδοση.

Η απόδοση που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι στην πραγματικότητα υψηλότερη από εκείνη των κινητήρων μεγαλύτερου κυβισμού: η μέγιστη ισχύς είναι 80 ίπποι στις 9.250 σ.α.λ. ενώ η μέγιστη ροπή των 70 Nm αποδίδεται σε σημαντικά χαμηλότερες στροφές από ό,τι στην RS 660 (6.500 σ.α.λ. έναντι 8.500 της RS 660), με το 75% της ροπής να είναι διαθέσιμο από τις 3.000 σ.α.λ., και το 85% στις 4.500 σ.α.λ. Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός περιλαμβάνει δύο σώματα με διάμετρο στα 48 χλστ. και αυλούς εισαγωγής διαφορετικού μήκους, οι οποίοι εξασφαλίζουν ιδανική παροχή καυσίμου στις υψηλές και τις μεσαίες στροφές.

Εκδόσεις και χρώματα
Η Aprilia ήταν το πρώτο εργοστάσιο που ξέφυγε από τους παραδοσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς στους οποίους είχε παγιδευτεί ο κόσμος των μοτοσυκλετών ήδη από τη δεκαετία του ’90. Σε συνέχεια αυτής της παράδοσης και για να ξεχωρίσει πλήρως από οπτική άποψη, η γκάμα χρωμάτων για την Aprilia Tuareg 660 περιλαμβάνει την έκδοση Acid Gold. Αυτό το χρώμα ήδη έχει γνωρίσει επιτυχία στις RS και Tuono και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της Tuareg 660.

Η Aprilia Tuareg 660 είναι επίσης διαθέσιμη στην έκδοση Martian Red, με τη διχρωμία μαύρου και κόκκινου που αποτελεί μέρος της αγωνιστικής κληρονομιάς της Aprilia. Το τρίτο χρώμα ονομάζεται Indaco Tagelmust και είναι το πλέον εμβληματικό χρώμα. Είναι εμπνευσμένο από το χρώμα της Tuareg Wind 600 του 1988.

Να σημειωθεί ότι η νέα adventure μοτοσυκλέτα των Ιταλών είναι διαθέσιμη και σε έκδοση 47 ίππων (35 kW) για κατόχους διπλώματος κατηγορίας A2.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.