Νέα επταθέσια γενιά Mitsubishi Outlander (+video)

Για την αγορά των Η.Π.Α. και όχι μόνο η Mitsubishi μας αποκαλύπτει το ολοκαίνουριο Outlander, ως τη ναυαρχίδα στην γκάμα των Ιαπώνων.

Βρείτε μας στο
Mitsubishi Outlander 2021 Νέα γενιά

Το νέο ολοκαίνουριο Mitsubishi Outlander, είναι σύμφωνα με τους Ιάπωνες το καλύτερα εξοπλισμένο και πιο προσεγμένο στη σχεδίαση και εξέλιξη αυτοκίνητο που έχουμε δει μέχρι σήμερα από την Mitsubishi.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το νέο 7θέσιο Outlander υιοθετεί την επόμενη εξέλιξη της μάσκας Dynamic Shield αλλά και της γενικότερης σχεδιαστικής φιλοσοφίας που τη διέπει με τις αυστηρές γραμμές και τις έντονες ακμές να κυριαρχούν στο αμάξωμά της 4ης γενιάς του SUV.

Διαβάστε επίσης: Νέο Nissan Qashqai. Ντεμπούτο για τη νέα γενιά του SUV των Ιαπώνων

Το μοντέρνο εσωτερικό ξεχωρίζει για την απλότητα του με τη Mitsubishi να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή ποιοτικών υλικών. Παράλληλα η οθόνη του πίνακα πληροφοριών του οδηγού έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες ενώ εκείνη για το σύστημα πολυμέσων είναι εννέα ιντσών. Ανάμεσα στα στοιχεία του εξοπλισμού ξεχωρίζει και το νέο HUD για τον οδηγό που προβάλλει πληροφορίες σε μια επιφάνεια με διαγώνιο της 10,8 ίντσες.

Η 4κίνηση Super All-Wheel Control φυσικά παραμένει ως επιλογή με το Outlander να κινείται αρχικά από ένα εν σειρά 4κύλινδρο μοτέρ με χωρητικότητα 2,5 λίτρα που συνεργάζεται με CVT κιβώτιο 8 προεπιλεγμένων σχέσεων. Ο οδηγός έχει στις επιλογές του και πέντε προγράμματα λειτουργίας Normal, Tarmac, Gravel, Snow και Mud για προσαρμογή της λειτουργίας ανάλογα με τις συνθήκες. Τα προγράμματα δίνουν το “παρών” και στις δικίνητες εκδόσεις.

Το νέο Outlander φέρει στον εξοπλισμό του και τα νέα αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της εταιρίας με το MI-PILOT Assist να ξεχωρίζει καθώς προσφέρει δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα συνεργάζεται παράλληλα με το ενεργό cruise control αλλά και το σύστημα που διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας, ενώ μπορεί και “διαβάζει” τις πινακίδες προσαρμόζοντας ανάλογα την ταχύτητα.

Στις Η.Π.Α. το νέο Mitsubishi Outlander θα ξεκινήσει να διατίθεται από τον ερχόμενο Απρίλιο με τιμή εκκίνησης τα μόλις 21.365 ευρώ.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr