Νέα McLaren GT με τελική ταχύτητα 326 χλμ./ώρα (+video)

Το νέο δημιούργημα της McLaren ονομάζεται GT δηλαδή σύμφωνα με την ίδια τη βρετανική μάρκα αποτελεί τον ορισμό ενός αυτοκινήτου gran turismo. Πάμε να το δούμε.

Βρείτε μας στο

Η McLaren παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο της δημιούργημα που δεν είναι άλλο από την GT. Πρόκειται για κλασική περίπτωση αυτοκινήτου gran touring, το οποίο έχει ως σκοπό του να καλύψει ταχύτατα μεγάλες αποστάσεις με άνεση αλλά και αρκετό χώρο. Έτσι, σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, εξασφαλίζει στον ιδιοκτήτη της πως θα φτάσει το ταχύτερο δυνατό στον προορισμό της, έχοντας μαζί του όλα όσα αγαπάει…

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα… στερεότυπα της βρετανικής μάρκας, που την ήθελαν να βγάζει περισσότερο σπορ και καθαρόαιμα μοντέλα, καθώς πλέον βάζει και τους χώρους στο… παιχνίδι, εκτός από τις απόλυτες επιδόσεις και την δυναμική οδική συμπεριφορά.

Η McLaren GT ζυγίζει 1.530 κιλά και παίρνει πνοή από έναν 4.0 λτ. βενζινοκινητήρα σε διάταξη V8, που αποδίδει 620 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 630 Nm ροπής, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 3.000 έως τις 7.250 σ.α.λ. Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη και χαρίζει στη McLaren GT επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3.2 δλ. και 0-200 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ. Όσον αφορά την τελική της ταχύτητα, αυτή φτάνει στα 326 χλμ./ώρα!

Αφήνοντας τις επιδόσεις, περνάμε στο εσωτερικό, το οποίο σε ένα μοντέλο GT σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς οφείλει να είναι ποιοτικό και καλοεξοπλισμένο. Και σύμφωνα με τη McLaren το εσωτερικό της GT αποτελεί την επιτομή της ποιότητας και της άνεσης, έχει κορυφαία ηχομόνωση και πλούσιο εξοπλισμό. Και το πιο παράδοξο από όλα είναι ο χώρος για αποσκευές… Ναι είναι παράξενο να μιλάμε για χώρα αποσκευών σε μία McLaren αλλά να που έγινε και αυτό και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό, καθώς η GT διαθέτει χώρο αποσκευών που θα ζήλευαν ακόμη και… SUV. Και αυτό γιατί αυτός είναι συνολικά στα 570 λίτρα. Και λέμε συνολικά γιατί έχει 420 λίτρα διαθέσιμα στο πίσω μέρος της και άλλα 150 λίτρα στο εμπρός.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το επίσημο video που ετοίμασε η McLaren για την GT.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr