Νέες μετρήσεις κατανάλωσης: Τι αλλάζει στην τσέπη μας; Πόσο ρεαλιστικές είναι; (+video)

O Σεπτέμβριος ήταν καθοριστικός για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς τέθηκε σε ισχύ ο νέος τρόπος μέτρησης μέσης κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Mercedes E-Class με PEMS (PortableEmission Measurement System) device

Ο νέος και αυστηρότερος τρόπος μέτρησης μέσης κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων είναι πλέον σε ισχύ και σκοπό έχει να φέρει τα επισήμως ανακοινώσιμα νούμερα των εταιρειών σε αρμονία με την πραγματικότητα.

Ο νέος τρόπος μέτρησης μέσης κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων αποκαλείται WLTP και είναι αρκτικόλεξο το οποίο προέρχεται από τις λέξεις Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure.

Μέχρι πρότινος ίσχυαν οι μετρήσεις NEDC (New European Driving Cycle) οι οποίες όμως διαπιστωμένα είχαν μεγάλη απόκλιση από την πραγματικότητα που βίωνε ο οδηγός πίσω από το τιμόνι του εκάστοτε αυτοκινήτου, ενώ είχαν σχεδιαστεί το 1980…


Τι αλλάζει στην τσέπη μας;
Η αλλαγή φυσικά στον τρόπο μέτρησης της κατανάλωσης έχει τα θετικά της για το αγοραστικό κοινό αλλά και τα αρνητικά της. Και αυτό γιατί είναι θετικό να μπορούμε να αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο και να βιώνουμε στην πράξη τη μέση κατανάλωση που έχει υποσχεθεί ο κατασκευαστής και να μην μας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις… Από την άλλη όμως, η εναρμόνιση των μετρήσεων με την πραγματικότητα θα φέρει και αύξηση στις εκπομπές ρύπων, κάτι το οποίο με τη σειρά του σημαίνει και αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, με πολλά μοντέλα μάλιστα να αλλάζουν κλίμακα υπολογισμού τελών. Επίσης θα φέρει και αύξηση στην τελική τιμή των αυτοκινήτων στην χώρα μας, καθώς θα αλλάξει η ενεργειακή τους κλάση προς τα επάνω, κάτι που θα αυξήσει και τα τέλη ταξινόμησής τους (έχει δοθεί εξάμηνη παράταση από την κυβέρνηση για την εφαρμογή του WLTP).

Πως γίνονται οι μετρήσεις WLTP;
Πλέον τα αυτοκίνητα περνούν από πιο ρεαλιστικές δοκιμασίες προκειμένου να υπάρξουν και αναλόγως ρεαλιστικές μετρήσεις. Τα αυτοκίνητα δοκιμάζονται σε τέσσερις διαφορετικές ταχύτητες και έως 131 χλμ./ώρα (120 χλμ./ώρα ήταν το όριο στις μετρήσεις NEDC), σε μία δοκιμασία που διαρκεί 30 λεπτά, ενώ με τον κύκλο δοκιμών NEDC διαρκούσε 20 λεπτά. Επίσης, περιλαμβάνει 52% αστική και 48% υπεραστική οδήγηση. Επιπλέον, η απόσταση που διανύει ένα αυτοκίνητο κατά την δοκιμασία είναι στα 23,25 χλμ. ενώ πριν ήταν 11 χλμ. με τη μέση ταχύτητα του οχήματος κατά την διάρκεια της δοκιμασίας να είναι στα 46,5 χλμ./ώρα (αυξημένη κατά 12,5 χλμ./ώρα).
Μάλιστα, πλέον λαμβάνεται υπόψιν και ο προαιρετικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει τις εκπομπές ρύπων και τη μέση κατανάλωση καυσίμου.
Τέλος, η θερμοκρασία κατά την οποία γίνονται οι μετρήσεις είναι στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ πριν ήταν από 20-30 βαθμούς Κελσίου.

Πόσο ρεαλιστικές είναι οι μετρήσεις στο νέο καθεστώς WLTP;
Σίγουρα τα νούμερα που ανακοινώνουν οι εταιρείες είναι πλέον πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αυτό είναι κάτι που έχουμε διαπιστώσει και εμείς κατά την διάρκεια των δοκιμών αυτοκινήτων, όπου η μέση κατανάλωση δεν ξεφεύγει από την ανακοινώσιμη, ενώ κάποιες φορές έχουμε πετύχει και πιο χαμηλές τιμές κατανάλωσης (έστω και με μικρή διαφορά). Παρόλα αυτά οφείλουμε να τονίσουμε πως οι δοκιμές γίνονται χωρίς τον κλιματισμό και τα φώτα σε λειτουργία (μόνο τα φώτα ημέρας είναι αναμμένα), ενώ και τα υπόλοιπα στοιχεία εξοπλισμού (πχ. θερμαινόμενα καθίσματα κλπ.) είναι απενεργοποιημένα.

Εδώ μπορείτε να δείτε το επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το WLTP, ενώ πιο κάτω ακολουθεί video στο οποίο γίνεται ανάλυση του νέου κύκλου μετρήσεων κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου, ενώ έχει οδηγήσει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στα 20+ χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας! Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos και παίζει κιθάρα.

E-mail: [email protected]