Νέο Honda Jazz: Υβριδικό, με δύο ηλεκτροκινητήρες & crossover

Την έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο διάλεξε η Honda για να παρουσιάσει το νέο Jazz, το οποίο αυτή τη φορά θα είναι πολυδιάστατο, όσον αφορά τις εκδόσεις του.

Βρείτε μας στο

Η Honda αποκάλυψε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το νέο Jazz. Το ιαπωνικό μοντέλο εφοδιάζεται με προηγμένη υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων, στάνταρ για πρώτη φορά.

Η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, σύμφωνα με την ίδια τη Honda, θα συνδυάζει και πάλι την κορυφαία άνεση και ευρυχωρία, στοιχεία για τα οποία φημίζεται το Jazz, με προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνολογίας και ασφάλειας.

Η νέα γενιά του Jazz θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda που θα φέρει το νέο σήμα “e:HEV”. Είναι το πρώτο παράδειγμα του διακριτικού τίτλου “Honda e:Technology” που θα αναγράφεται σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μάρκας, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά για την ευρωπαϊκή αγορά που το Jazz θα διατίθεται μόνο με υβριδικό σύστημα.

Μάλιστα μία ακόμα προσθήκη στην οικογένεια Jazz είναι η νέα έκδοση Crosstar. Αυτή σχεδιάστηκε προφανώς έχοντας στο μυαλό να αποσπάσει μερίδιο από τις πωλήσεις των crossover αυτοκινήτων. Η νέα έκδοση Crosstar θα υιοθετεί το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης και τα ίδια χαρακτηριστικά εσωτερικού με το στάνταρ μοντέλο, αλλά θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αισθητικές αλλαγές εξωτερικά, αδιάβροχη επένδυση καθισμάτων και ενσωματωμένες ράγες οροφής.

Φυσικά, όσον αφορά την ψηφοποίηση και την τεχνολογία συνδεσιμότητας, το νέο Honda Jazz θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία συστήματα. Θα έχει WiFi hotspot, οθόνη αφής LCD με έλεγχο μέσω χειρονομιών και λειτουργία smartphone mirroring, μέσω ενσωματωμένου Android Auto και Apple CarPlay.

Επίσης το νέο Honda Jazz θα διαθέτει και το μπουκέτο τεχνολογιών το οποίο η ιαπωνική μάρκα ονομάζει Honda Sensing. Αυτό παρέχει ολοκληρωμένη ασφάλεια και περιλαμβάνει βελτιωμένη αναγνώριση του περιβάλλοντος χώρου, συμπεριλαμβανομένων των ορίων των δρόμων χωρίς κράσπεδα η άλλες σημάνσεις στο πλάι, το αναβαθμισμένο Collision Mitigation Brake System (CMBS) με νυχτερινή λειτουργία για την ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών όταν δεν υπάρχει φωτισμός στον δρόμο και το Adaptive Cruise Control (ACC) που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακολουθεί την κυκλοφορία με χαμηλές ταχύτητες σε ένα μποτιλιάρισμα και χρησιμοποιεί το Lane Keep Assist σε αστικούς και αγροτικούς δρόμους.

Οι πωλήσεις του νέου Honda Jazz στην ευρωπαϊκή αγορά και επομένως και στην χώρα μας, θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2020.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr