Νέο και ελαφρύτερο BMW S 1000 R με 165 ίππους (+video)

Ακολουθώντας τα χνάρια του superbike S 1000 RR το streetfighter της BMW, S 1000 R μπαίνει στη δεύτερη, ελαφρύτερη και πιο προηγμένη γενιά του.

Βρείτε μας στο
BMW S 1000 R νέο 2021

Τα μεγάλα streetfighters είναι τα… όχι και τόσο μακρινά ξαδέρφια τω superbikes αποτελώντας επί της ουσίας τις εκδόσεις τους που έχουν απωλέσει σε μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική προστασία του full fairing και έχουν παράλληλα μια θέση οδήγησης σαφώς πιο κατάλληλη για καθημερινή χρήση αλλά και παρασπονδιές… Με τα περισσότερα μέρη του κοινά με το S 1000 RR, το γυμνό S 1000 R δεν αποτελεί εξαίρεση με τους Βαυαρούς να προχωρούν στη ριζική ανανέωση του για τη νέα χρονιά με στόχο και τη συμμόρφωση με τις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 5.

Όλα τα πλαστικά της steeetfighter της BMW έχουν ανασχεδιαστεί με την πιο εμφανή αλλαγή να εντοπίζεται στους προβολείς και τη μάσκα που έχει πλέον ένα ενιαίο φωτιστικό σώμα και πιο συντηρητική σχεδίαση σε σχέση με πριν.

H BMW αναφέρει πως μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησε, το S 1000 R φιγουράρει πλέον ως η ελαφρύτερη streetfighter της κατηγορίας της με το βάρος, πλήρες υγρών να φτάνει στα μόλις 199 κιλά, 6,5 λιγότερα σε σχέση με πριν. Σε συνδυασμό με το πακέτο “M” που περιλαμβάνει ελαφρύτερες σφυρήλατες ζάντες ή ζάντες από ανθρακονήματα ρίχνει το βάρος έως και 4,8 κιλά επιπλέον βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τη συμπεριφορά αλλά και τις επιδόσεις.

Όπως και με την προηγούμενη μοτοσυκλέτα, έτσι και τώρα, ο 4κύλινδρος του ενός λίτρου προέρχεται από το RR με την απόδοση του να έχει προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει καλύτερα με τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Μαζί με τη μετάδοση είναι πέντε κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με τον προηγούμενο με την απόδοση του να ανέρχεται τους 165 ίππους και τα 114 Nm ροπής στις 11.000 και 9.250 σ.α.λ. αντίστοιχα. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο κιβώτιο αφορούν στην κλιμάκωση των τριών τελευταίων σχέσεων που έχει γίνει μακρύτερη με όφελος τόσο στη μείωση του θορύβου από το μοτέρ στις υψηλές ταχύτητες όσο και στη βελτίωση της κατανάλωσης. Αλλαγές έχουμε και στο μονόδρομο συμπλέκτη που έχει πλέον ακόμη πιο προοδευτική λειτουργία, ενώ για πρώτη φορά, έστω και σαν έξτρα, στον εξοπλισμό έχει προστεθεί και η δυνατότητα για την ηλεκτρονική διαχείριση του φρένου του κινητήρα με το σύστημα drag torque control (MSR).

Νέο είναι και το πλαίσιο αλλά και το ψαλίδι που βασίζονται σε εκείνα της superbike με τη σχεδίαση του δεύτερου να φέρνει το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του κάτω στο ίδιο ύψος ή κάτω από το άξονα του πίσω τροχού. Το νέο πλαίσιο μειώνει το πλάτος της μοτοσυκλέτας στην περιοχή των γονάτων και δίνει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον αναβάτη. Το τιμόνι ρυθμίζεται παράλληλα μπρος-πίσω κατά 10 χλστ. με τη BMW να διαθέτει επιπλέον αξεσουάρ για να βρείτε την ιδανική θέση που σας ταιριάζει. Επίσης ο αναβάτης πληροφορείται από ένα νέο πίνακα πληροφοριών με διαγώνιο στις 6,5 ίντσες, το οποίο μπορεί να συνδέσει και με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ μπορεί να εξατομικεύσει και τον τρόπο που παρουσιάζονται οι πληροφορίες.

Το μήκος του νέου BMW S 1000 R φτάνει στα 2.090 χλστ. με το πλάτος στα 812 χλστ. και το το ύψος της σέλας στα 830 χλστ., ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16 λίτρα. Τα εμπρός δισκόφρενα έχουν διάμετρο 320 χλστ. και φρενάρουν χρησιμοποιώντας δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης τεσσάρων εμβόλων. Το ανεστραμμένο πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο και έχει διάμετρο καλαμιών στα 45 χλστ. (ένα χλστ. λιγότερο) και διαδρομή 120 χλστ., ενώ το αμορτισέρ δίνει διαδρομή στον πίσω τροχό 117 χλστ. Όλο το μοχλικό σύστημα έχει ανασχεδιαστεί και αυτό αλλά και το αμορτισέρ έχουν τοποθετηθεί πιο μακριά από τον κινητήρα ώστε να επηρεάζεται λιγότερο η απόδοση τους από την θερμότητα που εκλύεται. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διαθέσιμες είναι και ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις.

Στο βασικό εξοπλισμό του S 1000 R βλέπουμε πλέον ABS Pro και Dynamic Traction Control με τα δύο να μπορούν να ρυθμίζουν τη λειτουργία τους και υπό κλίση, ενώ μοτέρ και ελέγχονται από τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας τα Rain, Road και Dynamic.

Το νέο κορυφαίο steetfighter της BMW ακολουθείται από ένα μακρύ κατάλογο με έξτρα αξεσουάρ που μπορούν να το προσαρμόσουν σε μεγάλο βαθμό στο προσωπικό σας γούστο.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr