Νέο Mazda CX-30 (+video)

Η Mazda παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το νέο της SUV, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία CX-30, το δεύτερο μοντέλο της νέας εποχής της, μετά το Mazda3.

Βρείτε μας στο

Όπως έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν, η κατηγορία των SUV είναι αυτή την στιγμή η πιο… hot κατηγορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης και έτσι είναι λογικό οι εταιρείες να θέλουν όλο και πιο πολλά τέτοια μοντέλα στην γκάμα τους. Η Mazda προφανώς και δεν είναι εξαίρεση και έτσι παρουσίασε το νέο της SUV μοντέλο, το οποίο ονομάζεται CX-30.

Οι διαστάσεις του Mazda CX-30 το κατατάσσουν ανάμεσα στα άλλα δύο μοντέλα της μάρκας, τα CX-3 και CX-5, ενώ όπως λέει η ίδια η ιαπωνική εταιρεία, αυτό είναι το δεύτερο μοντέλο νέας γενιάς που παρουσιάζει, μετά το νέο Mazda3.

Όπως φαίνεται από αυτές τις πρώτες επίσημες εικόνες του, το Mazda CX-30 ενστερνίζεται τη σχεδιαστική γλώσσα που οι Ιάπωνες ονομάζουν Kodo, και έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα τους, έχοντας έντονο ανάγλυφο στο αμάξωμά του, το οποίο συμπληρώνεται από αιχμηρές επιφάνειες και ακμές.

Το εμπρός μέρος του ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα με το χρώμιο να υπογραμμίζει τα φώτα και τις γρίλιες, ενώ έντονο είναι το μαύρο πλαστικό χαμηλά και περιμετρικά του αμαξώματος. Το πίσω μέρος από την άλλη, έχει να επιδείξει μία διακριτική αεροτομή οροφής σε μαύρο χρώμα, δύο απολήξεις εξάτμισης και LED φώτα που εκτείνονται από τους “ώμους” του αμαξώματος έως σχεδόν το σήμα στο κέντρο της πέμπτης πόρτας.

Περνώντας στο εσωτερικό, παρατηρούμε απλές γραμμές, που συνθέτουν “καθαρές” σχεδιαστικά επιφάνειες. Ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός, το τριάκτινο τιμόνι έχει χειριστήρια, ενώ η έγχρωμη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων βρίσκεται ψηλά στο κέντρο του ταμπλό και ελέγχεται από περιστροφικό διακόπτη στην κονσόλα δαπέδου. Τα υλικά, σύμφωνα με τους Ιάπωνες είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ ποιοτικό δέρμα ντύνει το σαλόνι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά σχετικά με το CX-30 δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Mazda κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αυτοκινήτου (την οποία μπορείτε να δείτε πιο κάτω στο video). Οι μηχανικοί της όμως κάνουν λόγο για έμφαση στα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά και κινητήρες τελευταίας γενιάς, τεχνολογίας Skyactiv και Skyactiv-Χ. Λογικά όμως, κάτω από το καπό του θα έχουμε τα μηχανικά σύνολα που εξοπλίζουν και το νέο Mazda3 και αυτά είναι 1.5, 2.0, και 2.5 λτ. βενζίνης και 1.8 λτ. πετρελαίου, χωρίς επαναλαμβάνουμε, κάτι να είναι επίσημο προς το παρόν.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr