Νέος “vintage” χρονογράφος από τις Bentley και Breitling

Έναν εντυπωσιακό και περιορισμένης παραγωγής χρονογράφο παρουσίασαν οι Bentley και Breitling που γιορτάζουν δύο 10ετίες επιτυχούς συνεργασίας.

Βρείτε μας στο
Breitling Premier χρονογράφος Bentley 2021

Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition. Ναι όλο αυτό είναι το όνομα του νέου χρονογράφου της γνωστής ελβετικής εταιρίας ωρολογοποιίας που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Bentley και έχει τιμή αντίστοιχη με ένα μικρομεσαίο πολυτελές SUV.

Διαβάστε επίσης: Ανανέωση για την PHEV Bentley Bentayga Hybrid (+video)

Ο νέος χρονογράφος χειρός που θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα φέρει τον μηχανισμό Manufacture Caliber B21 για την κίνηση των δεικτών του, ο οποίος διατηρεί αποθέματα ενέργειας για περίπου 55 ώρες, ενώ ο χρονογράφος είναι αδιάβροχος έως τα 100 μέτρα.

Ο νέος χρονογράφος εμπνέεται σχεδιαστικά από αυθεντικά ομώνυμα ρολόγια που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους τη δεκαετία του ’40 με το vintage στιλ να είναι έκδηλο τόσο στην πλάκα με το “british racing green” χρώμα όσο και στις επιλογές που έχουν γίνει στη γραμματοσειρά των αριθμών αλλά στα δερμάτινα λουράκια. Η διάμετρος της κάσας που έχει κατασκευαστή από κόκκινο χρυσό 18 καρατίων και το δέρμα για τα λουράκια προέρχεται από κροκόδειλο.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη αναγεννημένη Bentley Blower είναι γεγονός (+video)

Η πρώτη φορά που η Breitling συνεργάστηκε με την Bentley ήταν το 2002, όταν οι Βρετανοί ζήτησαν από τους Ελβετούς να σχεδιάσουν ένα ρολόι για το ταμπλό της Continental GT με τη συνεργασία φυσικά να κρατεί καλά μέχρι και τις μέρες μας.

Ο νέος χρονογράφος της Breitling είναι ήδη διαθέσιμος στην τιμή των 49.000 ευρώ.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr