«Ντοπαρισμένα» Volkswagen Golf GTI και Golf R

Ποιος δε θα ήθελε ένα βελτιωμένο Volkswagen Golf της προηγούμενης γενιάς; Αυτές είναι οι προτάσεις του οίκου Oettinger και αγγίζουν τους 500 ίππους...

Βρείτε μας στο

Μπορεί να έχει ήδη αποκαλυφθεί η νέα γενιά του Volkwagen Golf, αλλά το ενδιαφέρον για το προηγούμενο υπάρχει ακόμα. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος, Oettinger, μας προσφέρει δύο εντυπωσιακές επιλογές αναβάθμισης. Η μία αφορά το Golf GTI και η άλλη το ισχυρότερο Golf R.

Και στις δύο περιπτώσεις, εμφανής είναι η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού αμαξώματος. Το μεγάλο bodykit απαρτίζεται από φουσκωμένα φτερά που αυξάνουν το μετατρόχιο κατά 80 χιλιοστά και στις δύο περιπτώσεις. Οι προφυλακτήρες είναι ανασχεδιασμένοι και εμφανώς πιο επιβλητικοί από τους εργοστασιακούς, ενώ στο καπό υπάρχει μία μεγάλη εισαγωγή αέρα.

Στην πλαϊνή όψη, πέρα από το spoiler, υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών στην περίπτωση του Volkswagen Golf GTI και 19άρες σφυρήλατες για το Golf R. Στο πίσω μέρος συνεχίζεται η ίδια φιλοσοφία, με μεγάλη αεροτομή, εντυπωσιακό διαχύτη και δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

Διαβάστε επίσης: Τιμές VW Golf βενζίνη, υβριδικό & diesel: Αναλυτικά εκδόσεις/εξοπλισμός (+video)

Στο εσωτερικό, ο γερμανικός οίκος αποφάσισε να «ξηλώσει» κάθε τι που προσφέρει περιττό βάρος. Έτσι, τα πίσω καθίσματα αφαιρέθηκαν και τη θέση τους πήρε ένα roll cage της Wiechers, ενώ τα εμπρός καθίσματα είναι της Recaro. Φέρουν το όνομα «TCR Germany Street» και προσφέρονται προαιρετικά έναντι του ποσού των 2.850 ευρώ.

Περνάμε στα μηχανικά μέρη, όπου στην περίπτωση του Volkswagen Golf GTI η ιπποδύναμη του 2λιτρου κινητήρα έχει αυξηθεί στους 360 ίππων με 470 Nm ροπής. Στην περίπτωση του Golf R, η ισχύς αγγίζει τους 500 ίππους και η ροπή τα 550 Nm. Εννοείται πως στην πρώτη περίπτωση έχουμε κίνηση στον εμπρός άξονα και στη δεύτερη σύστημα τετρακίνησης. Για τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς, υπάρχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενώ τα εμπρός δισκόφρενα είναι μεγέθους 380 χιλιοστών.

Νέο VW Golf: Σε εκδόσεις με 300+ ίππους

Τα πακέτα αναβάθμισης είναι διαθέσιμα τόσο συνολικά, όσο και σε κομμάτια, ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να επιλέξει μόνο αυτά που τον ενδιαφέρουν. Το συνολικό κόστος της μετατροπής αγγίζει σχεδόν τις 10.000 €.