Ο Έλληνας που διαπρέπει στο virtual WRC! (+Video)

Έλληνες που διαπρέπουν στους αγώνες υπάρχουν, ακόμη περισσότερο στον εικονικό κόσμο, όπως μας αποδεικνύει και ο Γιάννης Καλογερίας.

Βρείτε μας στο
Giannis Kalogerias, Γιάννης virtual wrc

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC έχει τον δικό του εκπρόσωπο στον εικονικό κόσμο με το ομώνυμο video game, στην 7η πλέον εκδοχή του, να αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα για τις γνωστές κονσόλες παιχνιδιών.

Όπως όλα τα σοβαρά video games έτσι και το WRC 7 powered by Hyundai έχει και το δικό του παγκόσμιο πρωτάθλημα με χιλιάδες φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο αλλά και τους δικούς του αστέρες που γράφουν την δική τους ιστορία στους εικονικούς αγώνες.

Ένας από αυτούς τους αστέρες είναι ο δικός μας Γιάννης Καλογερiας από τον Βόλο που έχει καταφέρει να βάλει τη δική του σφραγίδα στον θεσμό τα τελευταία χρόνια.

Ο 50χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός από τον Βόλο, γνωστός στο virtual WRC με το ψευδώνυμο Greekman, απέκτησε σε τρυφερή ηλικία το μικρόβιο των αγώνων παρακολουθώντας τοπικούς αγώνες στην περιοχή του, όπως το ράλι Κένταυρος και η ανάβαση Πορταριάς. Το Ακρόπολις μπήκε αργότερα στη ζωή του, το “κακό” όμως είχε γίνει ήδη!

Τα αυτοκίνητα και οι αγώνες παρέμειναν -και παραμένουν- το μεγάλο πάθος του Γιάννη και στην μετέπειτα ζωή του μέχρι πριν από πέντε περίπου χρόνια που μπήκε τυχαία στη ζωή του, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, το επίσημο video game του WRC. Αν και έπαιζε παλιότερα κάποιες φορές, από τότε ο Γιάννης ασχολείται σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο και αυτό τον οδήγησε σε εξαιρετικά αποτελέσματα σχεδόν από την αρχή της συμμετοχής του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πρώτη σημαντική διάκριση στο virtual WRC ήρθε το 2016 όταν ο Γιάννης κατάφερε να φτάσει στους 18 φιναλίστ του θεσμού στην Ουαλία. Από τότε απέκτησε και τους δικούς του χορηγούς.

Τα πολύ καλά αποτελέσματα συνεχίστηκαν και το 2017 με τον Γιάννη να πηγαίνει και πάλι στους τελικούς κερδίζοντας παράλληλα και ένα υπέροχο δώρο, μια επίσκεψη στο εργοστάσιο της Hyundai Motorsport στο Alzenau, παρουσία των Danny Sordo και Andreas Mikaelsen!

Το 2018 ακολούθησε άλλη μια διάκριση με την 7η θέση γενικής και 3η σερί συμμετοχή στους τελικούς, με το event να πραγματοποιείται στο service park του ράλι ADAC Γερμανίαs. Εκεί με την ομάδα του ο Γιάννης κατέκτησε το παγκόσμιο τίτλο αλλά και των οδηγών με τον συμπαίκτη του και αληθινό οδηγό αγώνων ράλι John Armstrong, ο οποίος τρέχει και σε πραγματικά ράλι στις κατηγορίες WRC junior και WRC2, μεταξύ άλλων.

Το 2019 η 10η θέση γενικής δεν έδωσε στον Γιάννη κάποια θέση στον τελικό. Παραβρέθηκε ωστόσο στο event ως VIP έχοντας βάλει και αυτός το λιθαράκι του στον εικονικό θεσμό.

Πέρα από την αγάπη του για τους virtual αγώνες, ο Γιάννης, μέσα από τη συμμετοχή του στο επίσημο παιχνίδι του WRC, εκπληρώνει και άλλα σημαντικά όνειρα του όπως είναι οι μοναδικές επαφές και γνωριμίες με τους πραγματικούς οδηγούς και μέλη των ομάδων των κατασκευαστών αλλά και την ευκαιρία να τους ανταγωνιστεί εικονικά! Εμπειρίες ανεκτίμητες, δε νομίζετε και εσείς;

Το virtual racing αποκτά διαρκώς όλο και μεγαλύτερο κοινό που θέλει να αναδείξει τις δυνατότητές του στην παγκόσμια σκηνή και εμπλέκεται και σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ανάλογη προσπάθεια πραγματοποιείται και σε επίπεδο F1, με τους κατασκευαστές να κατεβάζουν στον αντίστοιχο θεσμό τις δικές τους εικονικές ομάδες!

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη για την προσπάθεια του. Του ευχόμαστε να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών στον εικονικό αγωνιστικό κόσμο και να φέρει στην Ελλάδα όσους περισσότερους τίτλους μπορεί απολαμβάνοντας στο μέγιστο αυτήν τη μοναδική εμπειρία που ζει!

Πάρτε μια γεύση από τις ικανότητες του “Greekman” στο βίντεο που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr