Ο γερμανικός οίκος AC Schnitzer βελτιώνει την Toyota Supra (+video)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο γερμανικός οίκος AC Schnitzer καταπιάνεται με την Toyota Supra. Άλλωστε υπάρχει εξοικείωση με τα μηχανικά μέρη της...BMW!

Βρείτε μας στο

Έχουμε συνηθίσει τα αυτοκίνητα που βελτιώνει ο οίκος AC Schnitzer να είναι γερμανικά και να προέρχονται κυρίως από την BMW. Τα πολλά κοινά στοιχεία, όμως, της Supra με την Z4 έδωσαν την ευκαιρία στους βελτιωτές της εν λόγω εταιρείας να ασχοληθούν για πρώτη φορά με μοντέλο της Toyota.

Οι διαφοροποιήσεις είναι αρκετές και εντοπίζονται τόσο εξωτερικά, όσο και στα μηχανικά μέρη. Κάτω από τον εμπρός προφυλακτήρα υπάρχει ένα splitter από ανθρακονήματα, ενώ στο καπό υπάρχουν δύο εισαγωγές αέρα. Το πίσω μέρος είναι αρκετά εντυπωσιακό, λόγω της μεγάλης αεροτομής, του διαχύτη και των δύο απολήξεων της εξάτμισης.

Οι ζάντες είναι σφυρήλατες, κατασκευάζονται από τον ίδιο τον οίκο και προσφέρονται σε μεγέθη 20 ή 21 ιντσών. Παράλληλα, τα ελαστικά είναι μεγέθους 255/30 και 275/30 στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Η “Papadakis Racing” έκανε… βίδες τη νέα Toyota Supra (+video)

Όσον αφορά στον υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα, έχουμε αύξηση της ισχύος από τους 340 στους 400 ίππους, με τη ροπή να κερδίζει επιπλέον 100 Nm φτάνοντας στα 500. Η διαδικασία της αναβάθμισης ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση ρυθμιζόμενης ανάρτησης, η οποία μειώνει έως και 25 χιλιοστά την απόσταση από το έδαφος.

Στο video που ακολουθεί, έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε την πρώτη Toyota Supra που βελτιώθηκε από τον οίκο AC Schnitzer. Τα γυρίσματα έγιναν στη διάσημη πίστα του Spa.