Ο νέος αγωνιστικός εξομοιωτής της Aston Martin είναι μούρλια!

Με τιμή... πολυτελούς SUV ο νέος αγωνιστικός εξομοιωτής της Aston Martin κερδίζει με το "καλημέρα" τη θέση του στο ιδεατό playroom.

Βρείτε μας στο
aston martin αγωνιστικός εξομοιωτής

AMR-C01 ονομάζεται ο νέος αγωνιστικός εξομοιωτής της Aston Martin, που είναι παράλληλα και ο πρώτος που παρουσιάζουν οι Βρετανοί.

Ο AMR-C01 σχεδιάστηκε από την Aston Martin και κατασκευάστηκε από τους σπεσιαλίστες του είδους Curv Racing Simulators, μια επίσης βρετανική εταιρία. Φέρει μονοκόκ “πλαίσιο” κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και η θέση οδήγησης είναι σύμφωνα με τους Βρετανούς ίδια με της Valkyrie, κάτι που σίγουρα θα εντείνει την εμπειρία εικονικής οδήγησης. Το λογισμικό που “τρέχει” ο εξομοιωτής είναι η τελευταία έκδοση του Assetto Corsa ενώ μπροστά από το οδηγό, σε περίοπτη θέση βλέπουμε μια κυρτή οθόνη υψηλής ευκρίνειας και αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Αυτή ήταν μια πρόκληση για τη σχεδιαστική μας ομάδα και παρόλο που ο αγωνιστικός εξομοιωτής δεν είναι αυτοκίνητο η έμπνευση για τη σχεδίαση του προέρχεται από τα αγωνιστικά μας. Έπρεπε να αποπνέει την ίδια κομψότητα και να έχει τις ίδιες δυναμικές γραμμές και ισορροπία στις αναλογίες του όπως και κάθε Aston Martin με αγωνιστικές καταβολές. Μπορώ να φανταστώ τον AMR-C01 μέσα στα πιο όμορφα σπίτια ως γλυπτό έργο τέχνης.”, δήλωσε σχετικά ο Marek Reichma, εκτελεστικό διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της βρετανικής εταιρίας.

Ένας ακόμη “υπάλληλος” της Aston Martin, ο εργοστασιακός οδηγός Darren Turner έχει βάλει το… χεράκι του στη δημιουργία του λογισμικού αφού αποτελεί παράλληλα και τον επικεφαλής “οδηγό” εξέλιξης της Curv Racing Simulators έχοντας εμπειρία στην εξέλιξη εξομοιωτών που ξεπερνά τις δύο 10ετίες.

Ο AMR-C01 που αναμένεται να αποκτήσει το δικό του συλλεκτικό στάτους στο μέλλον θα παραχθεί σε 150 αντίτυπα με την τιμή του καθενός να ανέρχεται στα 62.444 ευρώ. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr