Οδηγούμε το νέο Opel Astra στη Φρανκφούρτη (+video)

Το www.traction.gr ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, παίρνοντας μια πρώτη γεύση από το νέο Opel Astra, το οποίο παρουσιάζεται επίσημα στην Διεθνή Έκθεση της πόλης

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Η στιγμή για την ανανέωση του Opel Astra, ενός μοντέλου με σημαντική ιστορία, έφτασε. Το νέο Opel Astra διατίθεται σε 5θυρες εκδόσεις αμαξώματος hatchback και Sports Tourer, ενώ εφοδιάζεται με νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ακόμη διαθέτει μηχανικό, αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Λίγες ημέρες πριν από την Παγκόσμια Πρεμιέρα στη Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τις νέες εκδόσεις του Opel Astra, αποκτώντας την πρώτη εικόνα από ένα σημαντικό αυτοκίνητο!

Από τα σημαντικότερα μοντέλα της Opel
Το Opel Astra είναι από τα αυτοκίνητα που έχουν συνδεθεί με την ιστορία της Opel. Μια ιστορία ξεκινά ουσιαστικά κατά το μακρινό 1936, όταν η Opel παρουσίασε το Kadett. Μετά από διάλειμμα 22 ετών, το Kadett επανήλθε στην αγορά (1962), όπου παρέμεινε έως το 1991. Τότε, ήρθε η στιγμή της αλλαγής και διάδοχος ήταν το Opel Astra. Ένα μοντέλο που έγινε αμέσως best seller και μέχρι σήμερα, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην πολιτική της Opel. Ενδεικτικά, κατά το Α’ εξάμηνο του 2019, πούλησε περισσότερα από 80.000 αντίτυπα.

Αναζητώντας την καλύτερη δυνατή απόδοση
Το Opel Astra παραλαμβάνει “βαριά κληρονομιά”, καθώς ο προκάτοχός της είχε βραβευτεί ως Car of the Year 2016. Η ανανέωση είναι στοχευμένη, με την έμφαση να έχει δοθεί στην βέλτιστη απόδοση. Οι εξωτερικές αλλαγές είναι μικρές. Στο εμπρός μέρος εστιάζονται στην ελαφρώς διαφοροποιημένη μάσκα, ενώ τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν τεχνολογία IntelliLux LED Matrix, δανεισμένη από οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών. Λιγότερο φανερές, είναι οι διαφορές που έχουν έρθει ως απόρροια της βελτίωσης στην αεροδυναμική και εκτείνονται σε όλες τις πλευρές του αμαξώματος.


Το αποτέλεσμα φαίνεται πως δικαιώνει τους ανθρώπους της Opel. Το Opel Astra Hatchback και το Opel Astra Sports Tourer, έχουν συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26, γεγονός που σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, τα καθιστά στα πλέον αποδοτικά των κατηγοριών τους. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να συνδέουμε την αεροδυναμική απόδοση με απόλυτες επιδόσεις και ταχύτητα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Προφανώς η βέλτιστη αεροδυναμική βοηθά στις καλύτερες επιδόσεις ενός αυτοκινήτου, ωστόσο κυρίως, βοηθά στη βελτίωση της οικολογικής του απόδοσης. Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο Astra δείχνει πως πετυχαίνει το στόχο του, καθώς πάλι με βάση όσα αναφέρουν οι άνθρωποι της Opel, είναι το πλέον αποδοτικό που κατασκευάστηκε ποτέ!

Με σύγχρονη τεχνολογία
Το εσωτερικό είναι αναμενόμενα ποιοτικό, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η κεντρική οθόνη 8 ιντσών του συστήματος συνδεσιμότητας. Ακόμη, το νέο Opel Astra διαθέτει νέα κάμερα εμπρός και πίσω. Ειδικά η εμπρός κάμερα, έχει δυνατότητα αναγνώρισης οχημάτων, ανθρώπων και ακόμη περισσότερων σημάτων κυκλοφορίας. Επιπλέον, το νέο Astra διαθέτει συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως: προσαρμοζόμενο cruise control, ένδειξη απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (traffic sign recognition).

Κινητήρες-κιβώτια
Όπως προαναφέραμε, το νέο Opel Astra διαθέτει δύο τύπους αμαξώματος, Hatchback και Sports Tourer. Επιπλέον, εφοδιάζεται με νέους 3κύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης διαθέτει εκδόσεις 1,2 και 1,4 λίτρων. Το Opel Astra 1.2 Turbo προσφέρεται με ισχύ 110, 130 και 145 ίππων και αποδίδει ροπή 195 και 225 Nm αντίστοιχα. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, με την κατανάλωσή του να υπολογίζεται μεταξύ 5,2-5,6 λίτρων/100 χλμ. (εκπομπή ρύπων μεταξύ 119-128 γραμμαρίων CO2/χλμ). Το Opel Astra 1.4 Turbo αποδίδει επίσης 145 ίππους, ωστόσο συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και έχει ελαφρώς αυξημένη ροπή, στα 236 Nm. H κατανάλωσή του είναι σύμφωνα με την Opel, 5,8-6,2 λίτρα/100 χλμ. (εκπομπή ρύπων μεταξύ 133-142 γραμμαρίων CO2/χλμ).

Από την άλλη, ο τούρμπο πετρελαιοκινητήρας του Opel Astra έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρων και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η “μικρή” αποδίδει 105 ίππους, με ροπή 260 Nm και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η “μεγάλη” έχει ισχύ 122 ίππων και προσφέρει επιλογή μεταξύ του μηχανικού, καθώς και του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων. Στην πρώτη περίπτωση, η ροπή είναι 300 Nm και στη δεύτερη, 285 Nm. Όσον αφορά στην κατανάλωση, η “μικρή” έκδοση των 105 ίππων κυμαίνεται μεταξύ 4,4-4,8 λίτρων/100 χλμ. (εκπομπή 117-126 γραμμάρια CO2/χλμ.). Η μεγαλύτερη των 122 ίππων, παρουσιάζει κατανάλωση 4,5-4,8 λίτρα/100 χλμ. (εκπομπή 119-127 γραμμάρια CO2/χλμ.) στην έκδοση με μηχανικό κιβώτιο και 5,2-5,6 λίτρα/100 χλμ. (εκπομπή 138-147 γραμμάρια CO2/χλμ.) σε εκείνη με το αυτόματο 9άρι.

Οι παραπάνω τιμές αφορούν μετρήσεις κύκλου WLTP, ενώ στις μετρήσεις κύκλου NEDC, το βενζινοκίνητο Opel Astra 1.2 πέφτει από τα 100 γραμμάρια (99 γραμμάρια CΟ2/χλμ) και το πετρελαιοκίνητο εκπέμπει έως 94 γραμμάρια CO2/χλμ.

Στην πράξη…
Όσοι έχουν οδηγήσει Opel Astra θα καταλάβουν ακριβώς τη φράση που ακολουθεί: Αναμενόμενα καλό Astra. Για όσους δεν έχει τύχει να το οδηγήσουν, αυτό σημαίνει πως για ακόμη μια φορά, η Opel καταθέτει μια πλήρη πρόταση στην κατηγορία. Στην περίπτωση της έκδοσης 1.2 με 130 ίππους, το τούρμπο βοηθά ώστε ο κινητήρας να “αρπάζει” από χαμηλά, χωρίς όμως να πιέζεται. Η απόδοσή του είναι γραμμική και δε δυσκολεύει τον οδηγό, ενώ ο συνδυασμός με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων γίνεται ιδανικά. Αν και πρόθεση των ανθρώπων της Opel ήταν να προσφέρουν ένα αποδοτικό αυτοκίνητο, εφόσον κάποιος θελήσει να το “διασκεδάσει” λίγο παραπάνω δε θα απογοητευτεί. Το νέο Astra είναι -τηρουμένων των αναλογιών- fun to drive, χωρίς φυσικά να υπονοούμε πως θυμίζει κάποια έκδοση Gsi.

Ακόμη, οδηγήσαμε την έκδοση Sports Tourer με τον πετρελαιοκινητήρα ισχύος 122 ίππων και το αυτόματο 9άρι κιβώτιο. Και σε αυτή την περίπτωση, το αυτοκίνητο είναι πλήρες, ενώ οι χώροι του είναι άπλετοι. Η ποιότητα κύλισης είναι χαρακτηριστικά καλή, ενώ το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο έχει σωστή κλιμάκωση, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάντοτε η κατάλληλη σχέση κατά την οδήγηση.

Το νέο Opel Astra αναμένεται στη χώρα μας εντός του 2019, με τιμές που θα γνωστοποιηθούν προσεχώς…

Δείτε το video-παρουσίαση του νέου Opel Astra

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]