Οι επιχειρήσεις προειδοποιούν: Ο εξηλεκτρισμός της αυτοκίνησης θα βλάψει τους φτωχότερους

Οι εταιρείες στον χώρο της αυτοκίνησης προειδοποιούν ότι η καθολική απαγόρευση αυτοκινήτων ντίζελ και βενζίνης θα βλάψει τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα

Βρείτε μας στο

Ένα σοβαρό προβληματισμό θέτουν οι επιχειρήσεις του τομέα αυτοκινήτου της Βρετανίας εν όψει του 2035, όπου σχεδιάζεται να έρθει η απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων ντίζελ και βενζίνης. Ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων θα βλάψει τη μεσαία και την χαμηλότερη τάξη, αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά.

Διαβάστε επίσης: Από το καινοτόμο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, στο κιβώτιο μιας σχέσης για ηλεκτρικά

Στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή εξετάζεται αν η σταδιακή κατάργηση πωλήσεων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες θα γίνει το 2035 ή νωρίτερα, μέσα στο 2032. Επίσης, έχει τεθεί προβληματισμός σχετικά με την αντιμετώπιση ως προς τα υβριδικά. Έτσι, ζητήθηκε από ανθρώπους της αγοράς αυτοκινήτου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Αυτό που προβλημάτισε ιδιαίτερα, σύμφωνα με τους «Financial Times», είναι το γεγονός ότι ο εξηλεκτρισμός θα θέσει εμπόδια στην αγορά αυτοκινήτου σε ανθρώπους με χαμηλότερα εισοδήματα. «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά. Δεν πιστεύουμε ότι όλοι οι πελάτες θα αντέξουν οικονομικά τις τελευταίες τεχνολογίες και αυτό είναι μία κοινωνική αδικία», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος μίας εταιρείας του τομέα της αυτοκίνησης.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα 

Άλλο ένα σοβαρό πλήγμα θα είναι κάποιες θέσεις εργασίας που θα τεθούν ξαφνικά σε κίνδυνο. Πίσω από τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες και εναλλακτικά καύσιμα, κρύβονται επαγγέλματα που θα εξαφανιστούν μέσα σε μερικές ημέρες όταν έρθει η καθολική επιβολή της ηλεκτροκίνησης.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα θα βρεθούν σε πιο δυσμενή κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει την εκάστοτε κυβέρνηση.

Πηγή: Financial Times