Opel: Πρόγραμμα 2019 με φόντο το Opel Corsa R2 (+video)

Η Opel ανακοίνωσε το αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2019, όμως τα μεγάλα νέα είναι πως ετοιμάζει Opel Corsa R2, ως αντικαταστάτη του Opel Adam R2

Βρείτε μας στο

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα είναι έτοιμο το 2021 και θα έχει ως βάση το Opel Corsa 6ης γενιάς, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019. Την ευθύνη προετοιμασίας του αγωνιστικού θα έχει η Holzer Motorsport, η οποία είναι για πολλά χρόνια ο αγωνιστικός συνεργάτης της Opel. Οι ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές του αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα, ενώ το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο για οδηγούς και ομάδες, στα τέλη του 2020.

Elias Lundberg

Η ανακοίνωση για το Opel Corsa R2 έγινε με αφορμή την παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος της Opel Motorsport ενόψει 2019. Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των περασμένων ετών, η ADAC Opel Rallye Junior Team θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι U27 (FIA ERC3 Junior Championship) με δύο Opel Adam R2 ισχύος 190 ίππων. Το ένα Adam θα οδηγεί ο 20χρονος Σουηδός Elias Lundberg, που πέρυσι κατέκτησε το Opel Adam Rallye Cup που διοργανώνεται στη Γερμανία, ενώ το δεύτερο θα οδηγήσει ο 20χρονος Gregoire Munster από το Λουξεμβούργο, ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση του εν λόγω cup.

Gregoire Munster

Το Opel Adam Rallye Cup αποτελεί θεσμό ενιαίας μορφής στα γερμανικά ράλι με Opel Adam που αποδίδουν 140 ίππους. Το συγκεκριμένο ενιαίο έχει συγκεντρώσει από το 2013, όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά, 130 συμμετοχές οδηγών από 18 χώρες. Οι νικητές του εκάστοτε θεσμού και άλλοι νεαροί οδηγοί, έχουν προαχθεί στην εργοστασιακή ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα δικίνητων (ERC3) και Νέων κάτω των 27 ετών (JERC U27), κατακτώντας αρκετούς τίτλους. Μεταξύ των οδηγών που έχουν αγωνιστεί στο ERC κερδίζοντας πρωταθλήματα και σημειώνοντας κορυφαίες επιδόσεις, συγκαταλέγονται οι Marijan Griebel, Chris Ingram, Jari Huttunen και Tom Kristensson, οι οποίοι πλέον πρωταγωνιστούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες του παγκόσμιου motorsport.

Τα μικρά Opel Adam συμμετέχουν και στο Ράλι Γερμανίας, που προσμετρά στο WRC

Κατασκευάζουμε αυτοκίνητα εδώ και 120 χρόνια. Οι αγώνες ανέκαθεν διαμόρφωναν την εικόνα της Opel και αυτό πρέπει να συνεχιστεί,δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. “Δύο στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς – το πάθος για τεχνολογία και η ευκολία πρόσβασης για οπαδούς και πελάτες. Επίσης, πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η προώθηση νέων οδηγών. Αν συνδυάσουμε και την εμπειρία του μηχανισμού της PSA Motorsport, ανοίγονται μπροστά μας πολλές ακόμη ευκαιρίες.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr