Όταν 2 τροχοί ενώνουν 2 γενιές

Ή αλλιώς, όταν πατέρας και γιος μοιράζονται μια εμπειρία ζωής όπως το ταξίδι από το νότιο στο βόρειο άκρο της Ευρώπης, με μια Honda Africa Twin CRF 1000 Adv Sport, μέσω του εγχειρήματος “2 Generation Ride”

Βρείτε μας στο

Για αναβάτες που επιχειρούν μεγάλα ταξίδια, διασχίζοντας χώρες ή ακόμη και ηπείρους, έχουμε ακούσει. Όταν όμως πρόκειται για έναν πατέρα με τον 12χρονο γιο του, που αποφασίζουν να διασχίσουν την Ευρώπη με μοτοσυκλέτα, η προσπάθεια αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο αρθρογράφος-φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο γιος του, Γιώργος, έχουν ήδη ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στη σέλα μιας Honda Africa Twin CRF 1000 Adv Sport. Αρωγός στο εγχείρημα, η εταιρεία “Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας – Διανομέας Honda moto στην Ελλάδα”.

Η ιστορία δρόμου “2 Generations’ Ride/Cape 2 Cape” άρχισε από τον ευρωπαϊκό Νότο και θα ολοκληρωθεί στον ευρωπαϊκό Βορρά. Αφετηρία του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσουν οι Κωνσταντίνος και Γιώργος Μητσάκης ήταν το Ακρωτήριο Ταίναρο, δεύτερο πιο νότιο σημείο της Ευρώπης. Ο τερματισμός, έχει οριστεί στο Ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, που είναι το πιο βόρειο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 18 Απριλίου και η απόστασή του υπολογίζεται περί τα 4000 χιλιόμετρα. Μετά από ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, πατέρας και γιος υπολογίζουν να πλησιάσουν στο Nordkapp την Πρωτομαγιά. Το δυσκολότερο κομμάτι του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, είναι οι δύσκολες χειμερινές καιρικές συνθήκες στην παγωμένη Λαπωνία.

Πάντως, αυτό δεν είναι το πρώτο ταξίδι που επιχειρούν οι δυο τους. Το 2018, έχοντας ξανά την υποστήριξη της “Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας – Διανομέας Honda moto”, πραγματοποίησαν το οδοιπορικό “2 Generations’ Ride – 2 Continents”, ταξιδεύοντας με μια Honda Africa Twin CRF 100 σε Ευρώπη και Αφρική.

Πριν την αναχώρηση, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης δήλωσε: “Θέλω να προσφέρω στο παιδί μου ένα τεράστιο δώρο ζωής και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξω στον Γιώργο τις ομορφιές και τις αξίες της ζωής. Θέλω επίσης να μοιραστούμε δυνατές εικόνες και συναισθήματα, ν’ ανοίξουμε την καρδιά μας ο ένας στον άλλο και να ενδυναμώσουμε την σχέση μας. Πατέρας και γιος στην ίδια σέλα; Εμπειρία ανεκτίμητη…

Υπενθυμίζεται, πως η Honda Africa Twin αποτελεί τη μεγάλων διαστάσεων, κατεξοχήν μοτοσυκλέτα περιπέτειας της ιαπωνικής φίρμας. Έχοντας πρόσφατα συμπληρώσει 30 χρόνια σταδιοδρομίας, απέκτησε τεχνολογικές βελτιώσεις όπως ηλεκτρονικό γκάζι, σύστημα Selectable Torque Control για έλεγχο στην κατανομή ροπής και 3 προφίλ οδήγησης. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους θιασώτες της δίτροχης περιπέτειας ανά τον κόσμο. Διόλου τυχαία λοιπόν, υπήρξε η επιλογή των Κωνσταντίνου και Γιώργου Μητσάκη για αυτό το μοναδικό ταξίδι…