Όταν η BMW M3 κέρδισε τη Lancia Delta στο WRC (+videos)

Η M3 Ε30 ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα στα πρωταθλήματα τουρισμού, έχει σημειώσει μία και μοναδική νίκη και στο WRC.

Βρείτε μας στο

H εμβληματική M3 E30 κατάφερε να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά μοντέλα στα πρωταθλήματα τουρισμού που έλαβε μέρος με τους Βαυαρούς να την εξελίσσουν ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Η πρώτη γενιά της M3 που έχει το δικό της φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο έχει καταφέρει επίσης και κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό στις μέρες μας: να πάρει μια νίκη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι!

Γυρνάμε πίσω στο 1987, ένα χρόνο μετά την κατάργηση του θρυλικού πλέον Group B και στον σούπερ απαιτητικό αγώνα της Κορσικής, το ασφάλτινο ράλι που είναι γνωστό στους φίλους του WRC και ως το “Ράλι των 1.000 στροφών”. Η σεζόν έχει ξεκινήσει με τέσσερις διαφορετικούς νικητές στους τέσσερις πρώτους αγώνες (!) και όπως έγραψε τελικά η ιστορία και έναν ακόμη διαφορετικό και ιδιαίτερα ξεχωριστό, στον γύρο της Κορσικής ο οποίος ξεκίνησε τότε στις 9 Μαϊου.

BMW M3 WRC νίκη στο WRC 1987

Μέρος της επιτυχίας οφείλεται και στον David Richards της Prodrive που ανέλαβε την εξέλιξη της M3 και κατάφερε να πείσει την BMW να την ομολογκάρει ως αγωνιστικό Group A για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τους Βαυαρούς να την έχουν ομολογκάρει ήδη για αγώνες σιρκουί. Η Prodrive την εξέλιξε όσο καλύτερα μπορούσε με περιορισμένο μπάτζετ έναντι για παράδειγμα των εργοστασιακών Martini Lancia HF 4WD και Ford Sierra Cosworth.

Με οδηγό το Γάλλο Bernard Béguin (προηγούμενη διάκριση του στην Κορσική το 1985, ως 3ος με Porsche 911!) και συνοδηγό τον ομοεθνή του Jean-Jacques Lenne, η BMW M3 της Prodrive κατάφερε να βρεθεί μπροστά από την αρχή κιόλας του αγώνα. Παρά την καταιγίδα με χαλάζι που ξέσπασε στην 5η ειδική και έδωσε προσωρινό προβάδισμα στα 4κίνητα και συγκεκριμένα στον τοπικό Yves Loubet και την εργοστασιακή του Lancia, ο Béguin βρήκε έπειτα στεγνή άσφαλτο αλλά και το δρόμο προς την κορυφή μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Για την ιστορία οι Béguin-Lenne πήραν τη νίκη με διαφορά δύο λεπτά και 8 δευτερόλεπτα από τους Loubet-Vieu με τους Biasion-Siviero να τερματίζουν στην τρίτη θέση επίσης με Lancia Delta HF 4WD. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη στην ιστορία της Prodrive στο WRC με τη βρετανική ομάδα να συνδέει τις μετέπειτα επιτυχίες της με τη Subaru.

Απολαύστε στο ακόλουθα videos την αγωνιστική BMW M3 της Rothmans Motul BMW να βρυχάται στο Ράλι της Κορσικής στο δρόμο προς τη νίκη, όπως φυσικά και όλες σχεδόν τις συμμετοχές, σε ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr