Παραβάτες οδηγοί “δώρισαν” στην Τροχαία 5.852 κλήσεις!

Η Τροχαία συνέχισε τους ελέγχους πριν τις γιορτές για την αντιμετώπιση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και μοίρασε 5.852 κλήσεις "δώρα"!

Βρείτε μας στο
Παραβάσεις Τροχαία

Ειδικότερα, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά 26.028 ελέγχους σε οχήματα σε όλη την επικράτεια την εβδομάδα 16-22 Δεκεμβρίου “δίνοντας προτεραιότητα”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην σχετική της ανακοίνωση, σε παραβάσεις που αφορούν υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ.

Οι παραβάτες “στάθηκαν” για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να βεβαιώσουν συνολικά 5.852 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια! Με λίγα λόγια η Τροχαία “έκοβε” σχεδόν 35 κλήσεις πανελλαδικά για κάθε ώρα που περνούσε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!

Το έργο των ελέγχων για παραβάσεις ανέλαβαν 1.109 συνεργεία της Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα και στα 26.028 οχήματα που ελέχθηκαν οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 5.238 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 614 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 800, της Θεσσαλονίκης 332, του Κιλκίς 327, του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης 304 και της Φθιώτιδας 264.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Παράλληλα υπενθυμίζει σε παραβάτες και μη ότι η σωστή οδική συμπεριφορά και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και αυτό είναι υπόθεση όλων μας.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr