Παραβατικοί οι Έλληνες οδηγοί και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Χαμός στην Κρήτη

Δεν βάζουμε μυαλό από ότι φαίνεται... Ακόμη και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων παραμένουμε παραβατικοί ως οδηγοί.

Βρείτε μας στο
Παραβάσεις Τροχαία

Την εβδομάδα 4 έως 10 Μαΐου 2020, την πρώτη εβδομάδα δηλαδή μετά την πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 17.320 οχήματα.

Δείτε επίσης: Τα νέα οχήματα του στόλου της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. “έδωσε προτεραιότητα” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 3.371 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια

Σύμφωνα λοιπόν με την Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα βεβαιώθηκαν από 957 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 62 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης 341, της Αττικής 270, της Πιερίας 269, των Σερρών 210, της Κορινθίας 207 και της Κοζάνης 144.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».