Πατέρας και γιος διέσχισαν την Ευρώπη με (μία) μοτοσικλέτα

Ένα εκπληκτικό εγχείρημα ολοκλήρωσαν ο Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο 13χρονος γιος του Γιώργος, που ταξίδεψαν από το ακρωτήριο Ταίναρο έως το Nordkapp της Νορβηγίας με μοτοσικλέτα

Βρείτε μας στο


Ένα σπάνιο ταξίδι-εμπειρία έκαναν ο ταξιδιωτικός αρθρογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης, μαζί με τον 13χρονο γιο του, Γιώργο. Οι δυο τους, διέσχισαν ολόκληρη την Ευρώπη πραγματοποιώντας 4.300 χιλιόμετρα, στη σέλα μιας Honda Africa Twin CRF 1000 Adv Sport. Το ταξίδι που είχε την ονομασία “2 Generations’ Ride/Cape 2 Cape”, αφορούσε στη ζεύξη δύο ακρωτηρίων που βρίσκονται στα άκρα της Ευρώπης.

Η περιπέτεια ξεκίνησε -με την υποστήριξη της “Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας – Διανομέας Honda moto”- από το ακρωτήριο Ταίναρο. Με αφετηρία το δεύτερο νοτιότερο χερσαίο άκρο της Ευρώπης, πατέρας και γιος ταξίδεψαν για 11 ημέρες, φτάνοντας στο βορειότερο ακρωτήριο της Νορβηγίας, που ονομάζεται Nordkapp. Προτού φτάσουν στο Nordkapp, οι δυο Έλληνες αναβάτες πέρασαν από το γεωγραφικό σημείο όπου διέρχεται ο Αρκτικός Κύκλος (66° 33΄ 38΄΄), κοντά στο Rovaniemi (Ροβανιέμι) της Φινλανδίας.

H διαδρομή προσέφερε εκπληκτικές εικόνες και δυνατά συναισθήματα στους δύο αναβάτες της Honda Adrica Twin CRF 1000 Adv Sport. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπήρχαν δυσκολίες, με κυριότερη όλων, τον καιρό. Αν και είχαν να αντιμετωπίσουν ημερήσιες θερμοκρασίες που, στην περιοχή της Λαπωνίας, κυμαίνονταν μεταξύ -12 και 2 βαθμών Κελσίου, οι ταξιδιώτες ολοκλήρωσαν την αποστολή, φτάνοντας στη φημισμένη υδρόγειο σφαίρα του Nordkapp.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο ταξίδι πατέρα και γιου. Το 2018, έχοντας ξανά την υποστήριξη της “Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας – Διανομέας Honda moto”, οι Κωνσταντίνος και Γιώργος Μητσάκης ταξίδεψαν με μια Honda Africa Twin CRF 100 σε Ευρώπη και Αφρική, πραγματοποιώντας το οδοιπορικό “2 Generations’ Ride – 2 Continents”.

Θυμίζουμε, πως η Honda Africa Twin αποτελεί τη μεγάλων διαστάσεων μοτοσικλέτα περιπέτειας της ιαπωνικής φίρμας. Έχοντας πρόσφατα συμπληρώσει 30 χρόνια σταδιοδρομίας, απέκτησε τεχνολογικές βελτιώσεις όπως ηλεκτρονικό γκάζι, σύστημα Selectable Torque Control για έλεγχο στην κατανομή ροπής και 3 προφίλ οδήγησης. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους θιασώτες της δίτροχης περιπέτειας ανά τον κόσμο, οπότε η επιλογή των Κωνσταντίνου και Γιώργου Μητσάκη για αυτό το ταξίδι, δεν ήταν τυχαία…