Πέντε ειδικές McLaren Senna GTR, φόρος τιμής στο Le Mans του ’95

Πίσω στο 1995 μας ταξιδεύουν οι Βρετανοί με πέντε ειδικές McLaren Senna GTR. Φόρος τιμής στο επιτυχημένο πέρασμα στον αγώνα αντοχής του Le Mans...

Βρείτε μας στο

Στην τροποποίηση πέντε McLaren Senna GTR προχώρησαν οι Βρετανοί. Με αυτόν τον τρόπο αποτίουν φόρο τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν στο Le Mans το 1995 κατακτώντας τις 1η, 2η, 4η, 5η και 13η θέση.

Video: McLaren Speedtail vs F-35. Η κόντρα που δεν θέλεις να χάσεις

Για να προχωρήσει η McLaren Special Operations (MSO) στην αισθητική αναβάθμιση των πέντε αντιτύπων χρειάστηκε να πάρει την άδεια των Gulf, Harrods και Le Mans. Αφού δόθηκε το «πράσινο φως», τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα απέκτησαν την εμφάνιση που είχαν τα αγωνιστικά. Όλα τα λογότυπα των χορηγών σχεδιάστηκαν στο χέρι, εργασία που διήρκησε 800 ολόκληρες ώρες. Το μοναδικό σημείο όπου τοποθετήθηκε αυτοκόλλητο είναι αυτό της οροφής.

Ο twin-turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων δέχτηκε μία ήπια αναβάθμιση, όπως για παράδειγμα την τροποποίηση του συστήματος εξαγωγής. Έτσι, η ισχύς αυξήθηκε στους 845 ίππους, +20 hp συγκριτικά με την «απλή» McLaren Senna GTR, ενώ το μέγιστο όριο περιστροφής έφτασε στις 9.000 σ.α.λ.

McLaren F1: Το μηχανολογικό «θαύμα» των Βρετανών (+video)

Οι επετειακές McLaren Senna GTR ξεχωρίζουν επίσης από τις νέες ζάντες της «OZ Racing», οι οποίες φιλοξενούν χρυσές δαγκάνες. Στο εσωτερικό υπάρχει η σχετική πινακίδα «1 of 1», τα paddles αλλαγής ταχύτητας είναι χρυσά και τα πεντάλ κατασκευάστηκαν από τιτάνιο.

Οι πέντε αγοραστές των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα έχουν την τύχη να οδηγήσουν τα νέα τους αυτοκίνητα στην πίστα του Le Mans για έναν γύρο μαζί με τα υπόλοιπα αγωνιστικά. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις πέντε ξεχωριστές McLaren Senna GTR.