Ποια είναι η μάρκα αυτοκινήτου που «ονειρεύονται» οι περισσότεροι;

Δείτε ποια μάρκα αυτοκινήτου ονειρεύονται οι περισσότεροι οδηγοί. Ποια είναι η μάρκα που θα ήθελαν και πιστεύουν πως κάποια μέρα θα οδηγούν αυτοκίνητό της.

Βρείτε μας στο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αγοράς αυτοκινήτου “buyacar.co.uk” προχώρησε σε έρευνα, στην οποία ζήτησε από όσους συμμετείχαν να ονοματίσουν την μάρκα αυτοκινήτου που έχουν περισσότερο στα… όνειρά τους. Την μάρκα που ονειρεύονται κάποια μέρα να οδηγούν το αυτοκίνητό της.

Διαβάστε ακόμη: Τα πάντα για την νέα Mercedes GLA, η οποία βρίσκεται ήδη στην χώρα μας

Ποια ήταν λοιπόν η απάντηση; Η Porsche! Αυτή είναι η μάρκα που ονειρεύονται οι περισσότεροι οδηγοί, ενώ περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν πως πιστεύουν ότι κάποια μέρα θα έχουν στην κατοχή τους ένα μοντέλο της.

Δείτε ακόμη: Πόσο κόστιζαν τα αυτοκίνητα σε δραχμές; Πόσο κοστίζουν σήμερα τα αντίστοιχα μοντέλα σε ευρώ;

Η Porsche συγκέντρωσε το 18% των απαντήσεων, στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων. Και αν το αποτέλεσμα αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, σίγουρα πιο κάτω έχουμε εκπλήξεις. Και αυτό γιατί θα περιμέναμε μια Ferrari ή μια Lamborghini ή έστω μια McLaren. Και όμως. Στην δεύτερη θέση των πιο ονειρεμένων μαρκών αυτοκινήτου βρέθηκε η Aston Martin με 7,9% και στην τρίτη η Tesla με 6,6%. Ακολούθησαν BMW με 6,6%, Jaguar με 6,2%, Audi με 5,1%, Bentley και Mercedes με 5,1%. Ferrari και McLaren ολοκληρώνουν την δεκάδα με 4,2% και 2,9%. Μάλλον είναι αρκετά απρόσιτες, ακόμη και για τα όνειρά μας…

Αυτό φαίνεται πως είναι και το συμπέρασμα του Andy Oldhman, εκτελεστικού διευθυντή του “buyacar.co.uk”, ο οποίος δήλωσε “φαίνεται πως η Porsche έχει καταφέρει να βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στο να είναι ονειρική αλλά και προσιτή τόσο ώστε να μπορεί μια μέρα να γίνει πραγματικότητα, ειδικά στην αγορά μεταχειρισμένου”.

Συνολικά οι ερωτηθέντες ονόμασαν 46 μάρκες, ενώ ανάμεσα στις απαντήσεις είδαμε από Bugatti Chiron έως και Citroen 2CV.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr