Πωλείται η 1η νέα “παλιά” Aston Martin DB4 GT (+Videos)

H Aston Martin ανακοίνωσε ότι διαθέτει προς πώληση την πρώτη "σύγχρονη" DB4 GT που γεννήθηκε χάρη στο πρόγραμμα Continuation.

Βρείτε μας στο
Aston Martin DB4 GT 2020

H Aston Martin είναι ίσως η μοναδική ιστορική εταιρία που τρέχει ένα project όπως το Continuation. Ένα project για γερά πορτοφόλια, το οποίο φέρνει ξανά στη ζωή ιστορικά μοντέλα από τον ένδοξο παρελθόν των Βρετανών. Δεν πρόκειται για αναπαλαίωση αλλά για κατασκευή του μοντέλου από την αρχή. Οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τα αρχικά σχέδια και προδιαγραφές με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο αυθεντικό, παρά την πρόοδο της τεχνολογίας στην επεξεργασία των μετάλλων και στην παραγωγή-κατασκευή.

Το πρώτο από τα μοντέλα που κατασκευάστηκε από την Aston Martin βάσει αυτού του προγράμματος Continuation, είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά της μοντέλα, η εξωτική για την εποχή της DB4 GT, η οποία ήταν το το 1959 που παρουσιάστηκε το ταχύτερο βρετανικό αυτοκίνητο παραγωγής. Η Aston Martin κατασκεύασε τότε μόλις 75 DB4 GT με το μοντέλο να είναι σήμερα ένα από τα πλέον περιζήτητα μεταξύ των συλλεκτών. Από αυτές τις 75 μόλις 8 κατασκευάστηκαν με ελαφρώς διαφορετικές προδιαγραφές και μικρότερο βάρος. Πάνω σε αυτή την έκδοση βασίζεται και η σύγχρονη αναγέννηση του μοντέλου που παρήχθη σε 25 μονάδες.

Η Aston Martin προσφέρει ξανά προς πώληση την πρώτη νέα DB4 GT που κατασκεύασε το 2017, η οποία, για άγνωστο λόγο, επέστρεψε από τον πρώτο ιδιοκτήτη της ξανά στο εργοστάσιο. Οι Βρετανοί αναφέρουν ότι το μοντέλο τους βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν έχει διανύσει παρά ελάχιστα χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον εν σειρά 6κύλινδρο των 3,7 λίτρων η νέα DB4 GT φέρει μοτέρ 4,2 λίτρων με απόδοση κοντά στους 350 ίππους. Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι τεσσάρων σχέσεων και όπως στο αυθεντικό η ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Τιμή δεν ανακοινώνεται φυσικά και τα τρία εκατ. ευρώ προ φόρων που κοστίζει η “αναγεννημένη” DB5 του James Bond, επίσης από το πρόγραμμα της Aston Martin αποτελούν απλά ένδειξη…

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το εκπληκτικό επίπεδο δουλειάς και προσοχής στη λεπτομέρεια μιας σύγχρονης χειροποίητης DB4 GT, μιας εκ των δύο που ήταν διαθέσιμες προς πώληση στη Μ.Βρετανία, τουλάχιστον έως και τον Ιούνιο του 2019. Στο αμέσως επόμενο δείτε το video της Aston Martin στο οποίο παρουσιάζεται εν συντομία η ιστορία της DB4 GT αλλά και η πρώτη νέα GT αυτοπροσώπως.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr