Πωλείται Lada 2101 με κινητήρα από Lancia Delta Integrale

Το Lada 2101 δεν είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο, σίγουρα όμως με μοτέρ από Lancia Delta Integrale κάτω από το καπό του, τα πράγματα αλλάζουν...

Βρείτε μας στο

Το συγκεκριμένο Lada 2101 μόνο σε εμφάνιση θυμίζει το ρώσικο μοντέλο, καθώς κάτω από το αμάξωμά του έχει το μοτέρ της Lancia Delta Integrale, ενώ για τη μετάδοσή του χρησιμοποιεί μηχανικά μέρη από BMW E36 με πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο της ZF και διαφορικό LSD με τελική σχέση μετάδοσης 3.91.

Το μοτέρ, το οποίο όπως προείπαμε προέρχεται από την Lancia Delta Integrale, έπειτα από βελτιώσεις που έχει δεχτεί, αποδίδει 400 ίππους σύμφωνα με την αγγελία του ιδιοκτήτη, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, μαζί με τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά τώρα την εμφάνιση του αυτοκινήτου, το Lada 2101 έχει body kit με φαρδύτερα φτερά, σπόιλερ και τεράστια, σταθερή αεροτομή πίσω. Το εσωτερικό του από την άλλη είναι σπαρτιάτικο και έχει να επιδείξει τα απολύτως απαραίτητα, παραπέμποντας ξεκάθαρα σε αγωνιστικό αυτοκίνητο. Εξάλλου, έτσι όπως έχει γίνει πλέον το αυτοκίνητο είναι για αγωνιστική χρήση.

Όσον αφορά την τιμή πώλησής του, αυτή είναι στα 22.000 ευρώ.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε videos από την κατασκευή του αμαξώματος του Lada 2101 αλλά και από το ίδιο να οδηγείται σε πίστα.

Πηγή: Racecarsdirect

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr