Πόσο κοστίζει το κορυφαίο Toyota GR Yaris σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Το κορυφαίο Toyota GR Yaris είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία στην χώρα μας και ανακοινώθηκε η τιμή του. Πόσο κοστίζει όμως σε άλλες χώρες;

Βρείτε μας στο

Πριν από λίγες ημέρες η Toyota ανέβασε στο site της την τιμή του κορυφαίου GR Yaris, την οποία μπορείτε να δείτε στο σχετικό μας άρθρο εδώ.

Το θέμα αυτό ήταν από τα δημοφιλέστερα την εβδομάδα που πέρασε, ενώ προκάλεσε τα σχόλια πολλώ αναγνωστών μας στα social media. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που βρήκαν την τιμή του ακριβή ή υπερβολική και μάλιστα αναρωτήθηκαν πόσο κοστίζει το ίδιο μοντέλο σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Φυσικά, η απορία τους αυτοί δεν μας άφησε αδιάφορους και έτσι κάναμε την έρευνά μας για να δούμε πόσο κοστίζει το ιαπωνικό μοντέλο (δείτε εδώ το σχετικό video από την παραγωγή του στο εργοστάσιο της Ιαπωνίας).

Στις ευρωπαϊκές χώρες λοιπόν στις οποίες διατίθεται και έχει ανακοινωθεί η τιμή του, υπάρχει σημαντική διαφορά στην τιμή του. Κάτι για το οποίο φυσικά δεν ευθύνεται η Toyota αλλά η φορολόγηση της χώρας μας. Ας δούμε όμως αλφαβητικά τις χώρες και πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο.

Στην Γαλλία λοιπόν, το Toyota GR Yaris κοστίζει 35.600 ευρώ. Στην Γερμανία η τιμή του είναι στα 33.200 ευρώ. Στην Ισπανία κοστίζει 32.900 ευρώ, ενώ στην Ιταλία έχει 39.900 ευρώ. Στην Ουγγαρία τέλος, η κορυφαία έκδοση του Yaris κοστίζει 11.650.000 HUF δηλαδή 32.331 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία (8/9/2020).

Για το τέλος αφήσαμε την Ιαπωνία. Εκεί το Toyota GR Yaris την κορυφαία του έκδοση κοστίζει 4.560.000 γεν, όπερ σημαίνει πως με την σημερινή ισοτιμία η τιμή του είναι στα 36.323 ευρώ!

*Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του μοντέλου την στιγμή που γράφεται το θέμα μας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr