Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό concept car της Skoda

Η τσεχική εταιρεία ετοιμάζεται να μπει στο χορό της ηλεκτροκίνησης και θα παρουσιάσει ένα concept ηλεκτρικό όχημα, που ονομάζεται Vision iV

Βρείτε μας στο

To Skoda Vision iV, που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης -το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 5-17 Μαρτίου,- αποτελεί ένα crossover με χαρακτηριστικά coupe. Έχοντας ως βάση την πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Kit) η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Vision iV εκπέμπει σπορ χαρακτήρα, ως είθισται με τα οχήματα ελευθέρου χρόνου, ενώ έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική απόδοση.

Ενόψει της επίσημης παρουσίασης τον επόμενο μήνα, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του νέου concept αυτοκινήτου. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το Vision iV διαθέτει τροχούς 22 ιντσών, ενώ το ρόλο εξωτερικών καθρεπτών παίζουν κάμερες, το περίβλημα των οποίων θυμίζει πτερύγια καρχαρία. Όσον αφορά στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, το concept car διαθέτει τη χαρακτηριστική μάσκα της μάρκας, ενώ η οριζόντια φωτεινή λωρίδα στο πάνω μέρος, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και η μεγάλη κλίση της οροφής προς τα πίσω, τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του. Ο σχεδιασμός των πίσω φώτων τεχνολογίας LED τονίζει το πλάτος του οχήματος, ενώ τα γράμματα της Skoda παρουσιάζονται σε κόκκινο φόντο.

Η κίνηση της παρουσίασης του Skoda Vision iV μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς τα επόμενα 4 χρόνια αναμένεται να επενδύσει πάνω από 2 δις ευρώ σε εναλλακτικούς κινητήρες ή νέες υπηρεσίες κινητικότητας (mobility). Κατά τη διάρκεια του 2019, η Skoda θα παρουσιάσει το Superb PHEV, με plug-in υβριδική τεχνολογία και το ηλεκτρικό Citigo, που θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Το 2020, θα παρουσιαστεί το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, ενώ η τσέχικη φίρμα έχει ανακοινώσει πως έως τα τέλη του 2022, αναμένεται να παρουσιάσει περισσότερα από 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr