Σπάνια, αγωνιστική Porsche 934 σε δημοπρασία (+video)

Μπορεί να μοιάζει με 911, αλλά πρόκειται για την αγωνιστική Porsche 934. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο από τα 36 που κατασκευάστηκαν. Πόσο λέτε να πουληθεί;

Βρείτε μας στο

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ως μία βελτιωμένη 911, αλλά η συγκεκριμένη Porsche 934 είναι εξαιρετικά σπάνια. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αγωνιστικής κληρονομιάς της γερμανικής φίρμας και τις επόμενες ημέρες θα βγει σε δημοπρασία.

Τη διετία 1976-1977, η Porsche κατασκεύασε το εν λόγω αγωνιστικό μοντέλο σε μόλις 31 αντίτυπα. Η συγκεκριμένη φέρει αριθμό πλαισίου 0151 και είναι η πρώτη που βγήκε από το εργοστάσιο. Είναι βαμμένη σε χρώμα India Red και συμμετείχε σε δημοφιλείς αγώνες, όπως οι 24 ώρες του Mans το 1979, όπου κέρδισε μάλιστα την τρίτη θέση στην κατηγορία της. Το 2003 ανακατασκευάστηκε και από τότε δεν ξανά χρησιμοποιήθηκε σε αγώνες, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Κάτω από το καπό της βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος επίπεδος κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, ο οποίος είναι αερόψυκτος. Αποδίδει 485 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, πετυχαίνει εντυπωσιακές για την εποχή επιδόσεις. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα και η βελόνα του ταχύμετρου αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα.

Εξωτερικά, το αμάξωμα είναι σχετικά διακριτικό και παραπέμπει στην Porsche 911 της εποχής. Βέβαια, οι θόλοι των τροχών, οι πόρτες και το καπό έχουν κατασκευαστεί από fiberglass. Έτσι, το βάρος περιορίστηκε στα 1.090 κιλά. Σήμα κατατεθέν είναι οι εντυπωσιακές ζάντες της BBS, αλλά και το αλουμινένιο roll cage.

Διαβάστε επίσης: Σε δημοπρασία η θρυλική Mercedes 190E 2.5-16 Evo II 

Η δημοπρασία της πρώτης Porsche 934 που κατασκευάστηκε το 1976 θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο «Gooding & Company». Σύμφωνα με τους εκτιμητές, η τιμή της μπορεί να αγγίξει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε κάθε λεπτομέρεια για το αγωνιστικό μοντέλο από την επίσημη αγγελία. Πριν δείτε όμως την αγγελία απολαύστε τον επικό ήχο του αερόψυκτου κινητήρα στο video που ακολουθεί.