Σε εξέλιξη ηλεκτρικός κινητήρας που… δεν φέρει μαγνήτες!

Μια σημαντική για την περιβαλλοντικά φιλική εξέλιξη των ηλεκτρικών κινητήρων ανακοίνωσε η Mahle που ετοιμάζει μοτέρ χωρίς σπάνιες γαίες.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Mahle ηλεκτρικός κινητήρας 2021 χωρίς μαγνήτες

H Mahle, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εξαρτημάτων για κινητήρες εσωτερικής καύσης, ετοιμάζει ένα νέου τύπου ηλεκτρικό κινητήρα που δεν αποκλείεται να φέρει και την επανάσταση στον συγκεκριμένο κλάδο: λειτουργεί χωρίς μαγνήτες και αυτό το κάνει χωρίς… “αλλά” και μειονεκτήματα έναντι των συμβατικών ηλεκτρικών μοτέρ.

Διαβάστε επίσης – Ford: Νέα τεχνολογία φώτων που κάνουν τη νύχτα… μέρα (+video)

Ειδικότερα το νέο μοτέρ της Mahle ξεχωρίζει τόσο για την έλλειψη μαγνητών όσο και για την “ασύρματη” μεταφορά ρεύματος από τα στατικά στα κινούμενα μέρη του. Το τελευταίο ανεβάζει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα την ενεργειακή απόδοση του, πάνω από το 95% σύμφωνα με τη Mahle, μια τιμή που μέχρι πρότινος βλέπαμε μόνο στα ηλεκτρικά αγωνιστικά μονοθέσια της Formula E! Εν συγκρίσει, απλά να θυμίσουμε ότι το αντίστοιχο νούμερο για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης βρίσκεται περίπου στο 35%…

“Με το νέο ηλεκτρικό κινητήρα αποδεικνύουμε την υπευθυνότητα μας ως μια εταιρία που λειτουργεί βιώσιμα. Η μη χρήση μαγνητών και κατά συνέπεια και η μη χρήση σπάνιων γαιών προσφέρει μεγάλη δυναμική όχι μόνο από την οπτική της γεωπολιτικής αλλά επίσης και σε σχέση με την υπεύθυνη χρήση της φύσης και των πηγών της.” ανέφερε ο Michael Frick, πρόεδρος του δ.σ. της Mahle και γενικός οικονομικός διευθυντής της.

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του νέου τύπου ηλεκτρικού κινητήρα είναι τα ακόμη υψηλότερα επίπεδα αξιοπιστίας και αντοχής του αφού δεν υπάρχει επαφή μεταξύ στατικών και περιστρεφόμενων μερών για την μετάδοση του ρεύματος, άρα περιορίζεται ακόμη περισσότερο η φθορά τους. Αυτό μειώνει περαιτέρω το κόστος συντήρησης του μοτέρ, ενώ, την ίδια στιγμή τον κάνει ιδανικό για χρήση σε ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών, αφού το μέγεθος του μπορεί να μεταβληθεί εύκολα.

Διαβάστε επίσης – Toyota: Έρχεται θερμικός κινητήρας υδρογόνου! (+video)

“Ο άνευ μαγνητών κινητήρας μας μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακός, γιατί προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα που δεν έχουν συνδυαστεί ακόμη σε ένα προϊόν αυτού του τύπου. Ως αποτέλεσμα μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα προϊόν με εξαιρετική απόδοση σε ένα σχετικά χαμηλό κόστος.”, δήλωσε από την πλευρά του ο δρ. Martin Berger, αντιπρόεδρος Εταιρικής Έρευνας και Προηγμένης Μηχανικής.

Τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε πότε θα παρουσιάσει η Mahle την πρώτη έκδοση παραγωγής του νέου ηλεκτρικού κινητήρα της αλλά και ποιος θα είναι εκείνος ο κατασκευαστής που θα τον χρησιμοποιήσει πρώτος στα μοντέλα του.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr