Seat: Μας δίνει τα φώτα της στην εξέλιξη των LED φωτιστικών σωμάτων (+video)

Η τεχνολογία LED είναι το νέο στάνταρ στα φωτιστικά σώματα και η Seat μας δίνει τα δικά της φώτα αναφορικά με την εξέλιξη τους.

Βρείτε μας στο
SEAT LED φώτα τεχνολογία

Τα φωτιστικά σώματα που χρησιμοποιούν LED έχουν εκτοπίσει σε τεράστιο βαθμό τις υπόλοιπες τεχνολογίες που ανταγωνίζονται. Οι λόγοι γι αυτό είναι πολύ συγκεκριμένοι, όπως και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή LED, όχι μόνο στα εξωτερικά φωτιστικά σώματα αλλά για τον φωτισμό της καμπίνας.

Το σαφώς μικρότερο μέγεθος έναντι των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων που χρησιμοποιούν, για παράδειγμα λάμπες πυρακτώσεως, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από μικρότερο μέγεθος (όχι μόνο σε αυτό που βλέπουμε αλλά και σε αυτό που δεν βλέπουμε και υπάρχει πίσω από το κάτοπτρο) τα LED καταφέρνουν να παράγουν ισχυρότερη δέσμη.

Διαβάστε επίσης: Με ποια κριτήρια επιλέγουν οι οδηγοί τραγούδια στο αυτοκίνητο;

Την ίδια στιγμή η τεχνολογία LED προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες διαμόρφωσης των φωτιστικών σωμάτων έτσι ώστε αυτά να δίνουν στοεκάστοτε αυτοκίνητο και μια πιο χαρακτηριστική όψη έναντι άλλων τεχνολογιών. Οι σχεδιαστές των αυτοκινήτων έχουν στην κυριολεξία πετάξει τη σκούφια τους από τότε που τα LED άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως στους τέσσερις τροχούς ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Εξίσου σημαντικό με τα παραπάνω είναι και η σαφώς μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα που έχουν τα LED σε σχέση με μιας αντίστοιχης έντασης λάμπας πυρακτώσεως αλλά και απέναντι στα Xenon. Η αξιοπιστία και η αντοχή τους βρίσκεται επίσης σε ανώτερο επίπεδο σε σχέση με τις δύο παραπάνω εναλλακτικές, όπως και η δυνατότητα που δίνουν για κατεύθυνση της δέσμης. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η εφαρμογή τους στα αυτοκίνητα αλλά και τα δίτροχα θα αποτελεί μονόδρομο -αν βάλουμε στο παιχνίδι και το κόστος- και στο μέλλον.

Τα LED φωτιστικά σώματα δεν έχουν δείξει ακόμη τις πλήρεις δυνατότητες τους -οι LED Matrix μονάδες έχουν ακόμη πολλά να μας δώσουν- και οι κατασκευαστές δαπανούν πολλές ώρες στην εξέλιξη τους συνήθως μέσα… στο σκοτάδι. Ακριβώς αυτό κάνει και η Seat που δοκιμάζει τις δικές της LED δημιουργίες 4ης γενιάς σε ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη της Ευρώπης, στην Alqueva της Πορτογαλίας.

Για παράδειγμα, για την εξέλιξη και τον σχεδιασμό των LED φωτιστικών σωμάτων του νέου Seat Leon οι Ισπανοί επένδυσαν περί τις 2.500 εργατοώρες και ακόμη 800 “νυχτερινές” εργατοώρες δοκιμάζοντας τα φώτα τους στο απόλυτο σκοτάδι, τόσο στην Alqueva όσο και σε άλλα σημεία του κόσμου, κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Εκπτώσεις Seat για τα Ibiza και Arona

“Για εμάς, οι δοκιμές σε ακραίες κλιματικές συνθήκες είναι απαραίτητες: σε ζεστές περιοχές εξετάσουμε τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υποσυστημάτων και σε περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επιβεβαιώνουμε τη διασπορά της δέσμης πάνω σε συγκεντρώσεις πάγου”, προσθέτει ο Carlos Elvira, επικεφαλής του τμήματος Εξέλιξης Φωτισμού στη Seat.

Παράλληλα τα LED δίνουν τη δυνατότητα για δημιουργία μονάδων που παράγουν δέσμη φωτός πολύ πιο λευκή και πολύ πιο κοντά σε εκείνη που έχει το φως του ήλιου περί του 5.000 βαθμούς Kelvin. “Αυτό κάνει πιο εύκολη την αναγνώριση σχημάτων αλλά και χρωμάτων διαφόρων αντικειμένων που μπορεί να “συναντήσει” κάποιος στο δρόμο και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει πιο εύκολα καταστάσεις”, δηλώνει η Magnolia Paredes, επικεφαλής Εξέλιξης Ηλεκτρονικού Φωτισμού για τους Ισπανούς.

Η ταχύτητα απόκρισης των LED ένaντι των φώτων που χρησιμοποιούν λάμπες πυρακτώσεως παίζει επίσης τον δικό της σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια, όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Χαρακτηριστικά η Seat αναφέρει πως τα LED αποκρίνονται ταχύτερα έναντι των λαμπτήρων πυρακτώσεως κατά 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Έτσι, για παράδειγμα, με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα, ο οδηγός που σας ακολουθεί θα δει την ενεργοποίηση των LED φώτων σας 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα, ήτοι πέντε ολόκληρα μέτρα νωρίτερα.

Τα LED, λόγω της ευμετάβλητης “φύσης” τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στην καμπίνα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου, σε μέρη που πριν δεν ήταν δυνατόν, όπως για παράδειγμα στις πόρτες. Λόγω και τους σχετικά εύκολου τρόπου που μπορούν να μεταβάλλουν το χρώμα της φωτεινής δέσμης που παράγουν μπορούν να παίξουν τον δικό τους ρόλο και στην ασφάλεια εντός της καμπίνας, όπως για παράδειγμα να σας δείξουν ποια πόρτα του αυτοκινήτου δεν έχει κλείσει σωστά.

Δείτε ακόμη περισσότερα για τα φώτα τεχνολογίας LED στο video που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr