Skoda: Νέο Κέντρο Δοκιμών Πρόσκρουσης στην Τσεχία

Το νέο δικό της και υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών πρόσκρουσης ανακοίνωσε η Skoda, στο οποίο θα δοκιμάζονται και άλλα μοντέλα του VW Group.

Βρείτε μας στο
2020 Skoda Κέντρο Δοκιμών Πρόσκρουσης

Η Skoda κινείται διαρκώς ανοδικά στις πωλήσεις της ως κατασκευαστής και οι στόχοι της εταιρίας για περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων φέρνουν μαζί τους και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό στον τομέα εξέλιξης των μοντέλων της.

Η τσέχικη εταιρία ανακοίνωσε γι αυτό το λόγο την έναρξη της λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου εργαστηρίου-κέντρου δοκιμών πρόσκρουσης το οποίο βρίσκεται στο χωριό Úhelnice, κοντά στην πόλη Mladá Boleslav, στα κεντρικά της φίρμας.

Το νέο κέντρο crash test έχει σχεδιαστεί ώστε στις εγκαταστάσεις του να πραγματοποιούνται όλα τα πιθανά σενάρια δοκιμών πρόσκρουσης που είναι γνωστά, στα οποία περιλαμβάνονται και οι τελευταίες εξελίξεις των δοκιμών του Euro NCAP που τέθηκαν σε εφαρμογή στις αρχές του 2020.

Τα νέα συστήματα φωτισμού LED αλλά και οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας του εργαστηρίου επιτρέπουν τη λεπτομερή καταγραφή της δοκιμής με τη Skoda να έχει παράλληλα και ειδική περιοχή για να διαχειρίζεται τα τρακαρισμένα ηλεκτρικά μοντέλα της που πέρασαν από τις δοκιμές. Στο νέο κέντρο, που έχει διπλάσια έκταση σε σχέση με το προηγούμενο, εκτός από τα μοντέλα των Τσέχων θα δοκιμάζονται και άλλα μοντέλα του Volkswagen Group.

Τα συστήματα που χρησιμοποιεί η Skoda για την πραγματοποίηση των δοκιμών μπορούν να διαχειριστούν έως και δύο αυτοκίνητα τη φορά με βάρος έως και 3,5 τόνους και να αναπτύξουν ταχύτητα έως 65 χλμ./ώρα. Για ένα αυτοκίνητο έως 3,5 τόνους η ταχύτητα ανέρχεται στα 120 χλμ./ώρα.

“Το νέο εργαστήριο μας μας επιτρέπει να προσομοιώνουμε εν δυνάμει ατυχήματα ακόμη πιο ρεαλιστικά και ολοκληρωμένα. Έτσι δημιουργούμε ένα σημαντικό τεχνικό υπόβαθρο για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που θα προσφέρουν τα αυτοκίνητα μας στο μέλλον. Επίσης, οι εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές των δοκιμών που αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε σταδιακά τον όγκο των δοκιμών τα ερχόμενα χρόνια. Με την έναρξη της λειτουργία του νέου εργαστηρίου μας αυξάνουμε λίγο περισσότερο το μερίδιο ευθύνης που έχουμε εντός του Volkswagen Group.”, δήλωσε σχετικά ο Christian Strube, μέλος του δ.σ. για την Τεχνολογική Εξέλιξη των μοντέλων της Skoda.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr