Σκύλος βοηθά στην εξέλιξη των Land Rover! (+Video)

Τετράποδη βοήθεια ζήτησε και βρήκε η Land Rover για την εξέλιξη των μοντέλων της με την τεχνολογία να στέκεται επίσης στο πλευρό της.

Βρείτε μας στο
Land Rover Yogi 3d patousa

H Land Rover είναι ένας από τους κατασκευαστές που δίνουν μεγάλη βάση στο ευ ζην των αγαπημένων τετράποδων φίλων του ανθρώπου. Αυτός είναι και ο λόγος που η βρετανική εταιρία έχει εξελίξει μια ολόκληρη σειρά από αξεσουάρ ειδικά για τα σκυλιά. Παράλληλα χρησιμοποιεί τα σκυλιά για την εξέλιξη της αντοχής των υλικών που χρησιμοποιεί εντός της καμπίνας των επιβατών αλλά και για τις βαμμένες επιφάνειες του αμαξώματος. Ένας από τους βασικού στόχους αυτών των δοκιμών είναι επίσης και η ασφάλεια των τετράποδων φίλων μας.

Η βρετανική εταιρία επιστράτευσε τον Yogi, ένα λαμπραντόρ οδηγό από το ομώνυμο Εθνικό Κέντρο Αναπαρωγής του Ηνωμένου Βασιλείου, για να τους προσφέρει την απαραίτητη… πατούσα βοηθείας, κάτι που έκανε κυριολεκτικά. Και πριν αρχίσετε να κατηγορείτε τους Βρετανούς για τυχόν κακή συμπεριφορά απέναντι στον Yogi, να σας πούμε ότι απλά οι άνθρωποι της εταιρίας και με την χρήση υψηλής τεχνολογίας κατέγραψαν τις κινήσεις αλλά και τις πιέσεις που ασκούσε ο Yogi καθώς ανέβαινε και κατέβαινε στο πορτμπαγκάζ ενός Defender.

Έπειτα οι ερευνητές δημιούργησαν με τρισδιάστατο εκτυπωτή μια από τις πατούσες του Yogi και την εφάρμοσαν σε έναν ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος έκανε τις ίδιες κινήσεις που έκανε και ο Yogi. Ασταμάτητα. Έτσι οι Βρετανοί είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν την αντοχή της βαφής στον πίσω προφυλακτήρα του Defender.

Πλέον αυτή η πατούσα χρησιμοποιείται από την Jaguar Land Rover σε ένα τεστ αντοχής που περιλαμβάνει 5.000 κύκλους “εφαρμογής” και 55.000 συνολικά νυχιές για να δοκιμάσει διάφορα εξαρτήματά της. Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr