Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota Yaris. Δείτε που κατασκευάζεται

Λίγους μήνες πριν ξεκινήσει η διαθεσιμότητα της τέταρτης γενιάς Toyota Yaris στην ευρωπαϊκή αγορά, ξεκίνησε η παραγωγή του σε εργοστάσιο της Γαλλίας...

Βρείτε μας στο

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν, το νέο Toyota Yaris θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου. Συνεπώς, ήρθε η στιγμή για την έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο της Γαλλίας.

Δείτε επίσης: Που φτιάχνονται τα Toyota που έρχονται στην χώρα μας

Δείτε τις τιμές και τις εκδόσεις του Toyota Yaris στην χώρα μας

Η παραγωγή της τέταρτης γενιάς του Toyota Yaris για την Ευρώπη, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της Γαλλίας. Ονομάζεται Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) και βρίσκεται στην πόλη Valenciennes, στο βόρειο τμήμα της χώρα.

Χτίστηκε πάνω στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA). Συνεπώς το εργοστάσιο της Γαλλίας γίνεται η τέταρτη μονάδα στην οποία κατασκευάζονται οχήματα αυτής της πλατφόρμας. Τα πρώτα τρία είναι αυτό της Τουρκίας (Toyota C-HR και Corolla Sedan), του Ηνωμένου Βασιλείου (Corolla Hatchback and Touring Sports) και της Ρωσίας (Camry και RAV4).

Προκειμένου να καταστεί ικανή για πρώτη φορά η παραγωγή ενός αυτοκινήτου που βασίζεται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ήταν απαιτούμενη μία επένδυση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ σε νέο εξοπλισμό για την ανανέωση της γραμμής παραγωγής. Επιπλέον, έγινε επέκταση της μονάδας κατά 3.500 τετραγωνικά μέτρα. Έτσι, θα είναι εφικτή η εσωτερική παραγωγή περισσότερων εξαρτημάτων.

Toyota Yaris: Το ιαπωνικό best seller με το ελληνικό όνομα!

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το περασμένο έτος, οι πωλήσεις του Yaris έφτασαν το 20% του συνόλου. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε 224.368 μονάδες.