Η Mustang Mach-E GT έρχεται στην Ευρώπη στην κορυφή των SUV

Στην Ευρώπη έρχεται η Mustang Mach-E GT η οποία έχει απίστευτο 0-100 χλμ./ώρα που θα ζήλευαν ακόμη και supercars. Ας το δούμε.

Βρείτε μας στο

Η Ford αποκάλυψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη Mustang Mach-E GT, την πρώτη ηλεκτρική Mustang στην ιστορία. Ενδεικτικό των ικανοτήτων του αυτοκινήτου, όσον αφορά τις επιδόσεις είναι πως μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα! Επίδοση που την κατατάσσει ανάμεσα στα κορυφαία SUV.

Η Ford ανακοίνωσε παράλληλα πως οι αγοραστές της Mustang Mach-Ε που θα προβούν σε παραγγελία του μοντέλου από φέτος μέχρι και το 2021 θα μπορούν να απολαμβάνουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση στο Δίκτυο Φόρτισης FordPass, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 25% σε λιγότερο από ένα χρόνο και τώρα περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, οι πελάτες της Mutang Mach-E θα επωφελούνται από τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για ένα χρόνο στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY που τώρα έχει δημιουργήσει πάνω 270 σταθμούς με στόχο ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 400 μέχρι το τέλος της χρονιάς.

«Η νέα Mustang Mach-E GT αποτελεί την επιτομή των αμιγώς ηλεκτρικών επιδόσεων. Όμως, οι επιδόσεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν είσαι σίγουρος πώς να τις χρησιμοποιήσεις. Με τις πρωτοβουλίες μας για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης, οι κάτοχοι των Mustang Mach-E θα απολαμβάνουν την εμπειρία οδήγησης μιας ηλεκτρικής Mustang, γνωρίζοντας ότι μπορούν να επαναφορτίζουν γρήγορα και εύκολα σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης.

Επιδόσεις που ηλεκτρίζουν
Η Mustang Mach-E GT προσφέρει τις επιδόσεις και το χαρακτήρα της εμβληματικής Mustang αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ συγχρόνως μπορεί να μεταφέρει με άνεση μέχρι και πέντε άτομα. Ένα σύστημα κίνησης αποτελούμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν ισχύ 465 ίππων κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή των 830 Nm ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα για ακόμα πιο άμεση απόκριση. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 200 χλμ./ώρα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μοναδικά εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των Grabber Blue και Cyber Orange. Στο εσωτερικό, μία οθόνη αφής full HD με διαγώνιο 15.5” υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3, το οποίο στην πραγματικότητα μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού για να κάνει έξυπνες υποδείξεις. Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό εντυπωσιάζουν τα καθίσματα της Ford Performance και ένα μοναδικό τιμόνι με σουέντ ένθετα.

Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό της μία μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα) με προβλεπόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στο πρωτόκολλο WLTP έως 500 χλμ. Το μοντέλο υποστηρίζεται από το σύστημα Intelligent Range, το οποίο έχει την ικανότητα να προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αυτονομία που απομένει αξιοποιώντας δεδομένα, όπως οι προηγούμενες συνήθειες του οδηγού, οι καιρικές προβλέψεις, αλλά και δεδομένα από άλλες Mustang Mach-E.

Με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW σε ένα φορτιστή της κοινοπραξίας IONITY, η Mustang Mach-E υπολογίζεται ότι θα προσθέτει στην αυτονομία της κατά μέσο όρο 119 χλμ. με φόρτιση διάρκειας μόλις 10 λεπτών στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία και πίσω κίνηση. Η συγκεκριμένη έκδοση προβλέπεται να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία στο πρωτόκολλο WLTP μέχρι 610 χλμ.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr