Συγκλονιστική Lancia Delta HF Integrale Evo σε δημοπρασία

Η Lancia Delta HF Integrale Evo είναι ο πόθος πολλών από εμάς, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται μία τέτοια σε αυτή την κατάσταση. Ας δούμε για πόσα λεφτά αναμένεται να αλλάξει χέρια.

Βρείτε μας στο

Ο οίκος RM Sotheby’s δεν μας απογοητεύει ποτέ, όσον αφορά τα αυτοκίνητα που βάζει στο… σφυρί στις δημοπρασίες του, καθώς κατά καιρούς έχουμε δει διαμάντια της αυτοκίνησης (σύγχρονης και παλαιότερης) να φιγουράρουν στα events του.

Ένα από αυτά είναι η εικονιζόμενη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione, η οποία με κόπο και αγωνιστικό ιδρώτα έχτισε την υστεροφημία της και αναγνωρίζεται έως και σήμερα ως ένα από τα καλύτερα hot hatces που φτιάχτηκαν ποτέ.

Jigger-Στεφανής: Μια γρήγορη ιστορία… με τη Lancia Delta Integrale (+video)

Είναι σε άψογη κατάσταση, παραγωγής του 1992 και στο οδόμετρό της έχει μόλις 13.000 χλμ. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, αναμένεται να βρει νέο ιδιοκτήτη για περίπου 160.000 ευρώ.

Για την ιστορία να πούμε πως η συγκεκριμένη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione είχε δοθεί ως δώρο από την οικογένεια Agnelli στον Ιταλό ολυμπιονίκη Alberto Toba (ο Toba είχε κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του Κάλγκαρι) και ήταν ένας από τους 36 VIP οι οποίοι δέχθηκαν ως δώρο μία Lancia Delta Integrale.

Διαβάστε επίσης: Η Delta επιστρέφει ως Evoluzione GT

Να θυμίσουμε πως η καρδιά της τετράτροχης Ιταλίδας καλλονής είναι ένας 2.0 λτ. τούρμπο, τετρακύλινδρος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 215 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και 314 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ. που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Εδώ μπορείτε να δείτε και την σχετική ανάρτηση του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’s.

Πηγή: RM Sotheby’s μέσω CARSCOOPS

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr