Τα εργοστάσια αυτοκινήτου σε Ευρώπη, Ρωσία και σε ποιες μάρκες ανήκουν

Δείτε αναλυτικά τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων και όχι μόνο και που βρίσκονται σε Ευρώπη, Ρωσία και σε άλλες χώρες στον διαδραστικό χάρτη.

Βρείτε μας στο

Σύμφωνα με τον ACEA (Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αυτοκινήτων), στην Ευρώπη (να διευκρινίσουμε εδώ πως ο ACEA στον χάρτη περιλαμβάνει και γειτονικές χώρες όπως Λευκορωσία, Τουρκία, Ρωσία, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν), υπάρχουν συνολικά 142 εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Καθαρισμός και συντήρηση συστήματος κλιματισμού της καμπίνας

Εκτός όμως από αυτά που κατασκευάζουν αυτοκίνητα υπάρχουν και εργοστάσια κατασκευής βαν (38 συνολικά), κατασκευής φορτηγών (58 συνολικά), λεωφορείων (58 συνολικά) και κινητήρων (71 συνολικά). Αθροιστικά λοιπόν, 367 εργοστάσια λειτουργούν στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες κατασκευάζοντας οχήματα και κινητήρες.

Στον διαδραστικό χάρτη που μπορείτε να δείτε εδώ, μπορείτε να επιλέξετε κατηγορία (στο ειδικό πεδίο επάνω αριστερά από τον χάρτη) και να δείτε που βρίσκονται τα εργοστάσια, με ειδικά σύμβολα επάνω στον χάρτη (κλειδί για όλα τα εργοστάσια, αυτοκίνητο για τα εργοστάσια αυτοκινήτων λεωφορείο για τα εργοστάσια κατασκευής λεωφορείων κλπ).

Αφού επιλέξετε το είδος των εργοστασίων και δείτε που βρίσκονται επάνω στον χάρτη, πατώντας επάνω στο ειδικό σύμβολο μπορείτε να δείτε και πληροφορίες για το εργοστάσιο, όπως η πόλη στην οποία βρίσκεται αλλά και η μάρκα/οι μάρκες στις οποίες ανήκει καθώς και τι ακριβώς κατασκευάζει.