Τα “Πασχαλινά Αυγά” των μοντέλων Jeep και οι εκπλήξεις τους

Τα μοντέλα της Jeep κρύβουν κάποιες εκπλήξεις, οι οποίες πολλές φορές δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτές. Αυτές είναι τα Jeep Easter Eggs!

Βρείτε μας στο

Οι σχεδιαστές της Jeep έχουν δημιουργήσει μια ξεχωριστή παράδοση στο χώρο του αυτοκινήτου, κρύβοντας στα αυτοκίνητα που δημιουργούν “Easter Eggs” (Πασχαλινά Αυγά), τα οποία είναι μικρές σχεδιαστικές εκπλήξεις και διακοσμητικά μοτίβα τοποθετημένα στα πιο απίθανα σημεία των αυτοκινήτων.

Αυτές οι μικρές εκπλήξεις θέλουν ιδιαίτερη προσοχή για να τις εντοπίσει κανείς, αλλά αποτελούν πραγματικά διαμάντια πρωτοτυπίας, δημιουργικότητας και χιούμορ. Παράλληλα αποτελούν και την καλύτερη απόδειξη του πάθους κατά τη διάρκεια σχεδίασης ενός αυθεντικού Jeep.

Τα «Πασχαλινά Αυγά» διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο ή ακόμα και την έκδοση ενός Jeep και τα βρίσκει κανείς τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αρχικά αποτελούσαν μια σχεδιαστική πινελιά σε κάποιο συνηθισμένο στοιχείο του οχήματος, αλλά πλέον εξελίχθηκαν σε ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά ενός Jeep.

Συχνά η έμπνευση προέρχεται από την πλούσια ιστορία της μάρκας, όπως για παράδειγμα το θρυλικό σχήμα της γρίλιας με τις επτά κάθετες γραμμές στην επένδυση της πόρτας του χώρου αποσκευών ή το σχέδιο ενός Willys MB που βρίσκεται στο τροχό του Wrangler. Άλλες φορές πηγή έμπνευσης αποτελεί η φύση, ή ακόμα και οι μύθοι, όπως για παράδειγμα το σχέδιο του τέρας του Λοχ Νες που κανείς μπορεί να παρατηρήσει στο πίσω παρμπρίζ, ενός εκ των πλέων δημοφιλών μοντέλων της μάρκας. Σε κάθε περίπτωση, η μάρκα επίσημα δεν αποκαλύπτει τα Easter Eggs, αφήνοντας στους ιδιοκτήτες αυτή την ξεχωριστή αναζήτηση.

Ακόμη ένα παράδειγμα των Easter Eggs σε αυτοκίνητο Jeep, είναι το Renegade Limited, του οποίου την δοκιμή μπορείτε να δείτε εδώ. Στις φωτογραφίες της θα δείτε μεταξύ άλλων και μερικά… κρυμμένα στοιχεία όπως το Willys MB ή ο χιμπατζής. Και τα δύο βρίσκονται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, όπως φαίνεται και στις πιο κάτω εικόνες.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr