Ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για το 9μήνο του 2020

Δείτε τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ από τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας. Πώς τα πήγε η αγορά το 9μηνο του 2020;

Βρείτε μας στο

Το 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την αγορά νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας και όλοι οι αναλυτές ανέμεναν νέα αύξηση στις ταξινομήσεις και για το 2020. Όμως υπολόγισαν χωρίς… την πανδημία, η οποία ήρθε και σφράγισε τα πάντα.Έτσι, η χρονιά από πολύ καλή εξελίσσεται σε πολύ κακή. Και αυτό γιατί με την ολοκλήρωση της καταγραφής και του Σεπτεμβρίου έχουμε τη συνολική εικόνα του 9μήνου. Μία εικόνα που είναι αρνητική καθώς σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα η πτώση είναι στ0 35,3%. Συγκεκριμένα το 9μηνο του 2019 είχαν ταξινομηθεί 92.772 νέα αυτοκίνητα, ενώ φέτος από την αρχή του έτους έως και τον Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν 60.046 νέα αυτοκίνητα.

Έτσι, μπορεί ο Σεπτέμβριος να κατέγραψε μεγάλη αύξηση της τάξης του 20,5% με 7.107 αυτοκίνητα (πέρυσι τον ίδιο μήνα είχαν ταξινομηθεί 5.899 νέα αυτοκίνητα), δεν είναι όμως αρκετός για να αντιστραφεί το κλίμα. Έτσι, πλέον η αγορά περιορίζεται στο πως θα καλύψει τις πληγές της αλλά και πως θα κλείσει την χρονιά με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Μένει λοιπόν να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενοι μήνες, μέχρι το τέλος του έτους.