Ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων: Σημαντική πτώση τον Αύγουστο

Δείτε τις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για τον Αύγουστο αλλά και από την αρχή του έτους στην χώρα μας αναλυτικά.

Βρείτε μας στο
πωλήσεις αυτοκινήτων

Ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για τον Αύγουστο στην χώρα μας. Τα νούμερα είναι μειωμένα για ακόμη μία φορά σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και όλα δείχνουν πως δύσκολα μπορεί πλέον να ανατραπεί το πρόσημο τους εναπομείναντες τέσσερις μήνες του 2020.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο ταξινομήθηκαν στην χώρα μας 6.853 νέα αυτοκίνητα, νούμερο μειωμένο κατά 28,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 οπότε και είχαν ταξινομηθεί 9.594 νέα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά την επίδοση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου από την αρχή του έτους έως και σήμερα, αυτή είναι μειωμένη κατά 39,1% σε σχέση με πέρυσι. Φέτος, από την αρχή του έτους έως και το τέλος Αυγούστου έχουν ταξινομηθεί 52.939 νέα αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα είχαν ταξινομηθεί 86.873 νέα αυτοκίνητα.

Ψάχνοντας πάντως να βρούμε κάποιον κερδισμένο, έστω και σε αυτή την αρνητική φάση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, τότε σίγουρα αυτός είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία έχουν αυξήσει το μερίδιό τους σε σχέση με πέρυσι κατά 4,4% και τα Plug-in υβριδικά/ηλεκτρικά που είναι αυξημένα κατά 4,5%.