Θα μπορέσει το ηλεκτρικό Tesla Model X να περάσει από αυτό το σημείο; (+video)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμη είναι σπάνιο θέαμα, επομένως το να περνά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα νερό με τέτοιο βάθος είναι είδηση!

Βρείτε μας στο

Και η είδηση αυτή μεταδόθηκε live από κανάλι της Αμερική KSFY-TV και τον ρεπόρτερ Coleton Molesky.

Όπως θα δούμε ξεκάθαρα, το νερό έχει περίπου βάθος στα 80 εκ. με τον οδηγό του Tesla Model X να επιδεικνύει περίσσιο θάρρος και τελικά να τολμά και να καταφέρνει να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο.

Τα λιμνάζοντα νερά σίγουρα δεν είναι επικίνδυνα, όπως τα ορμητικά, όμως παρόλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν, ακόμη και να το καταστρέψουν αν το νερό εισβάλει στο μοτέρ μέσω της εισαγωγής αέρα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη και εκτός δρόμου οχήματα έχουν ανώτατο όριο διέλευσης από υδάτινη παγίδα τα 70-80 εκ. (ενδεικτικά το νέο Land Rovero Defender έχει όριο τα 90 εκ.). Κάτι που από ότι φαίνεται ισχύει και για το ηλεκτρικό SUV της Tesla, το Model X, το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να περάσει και μάλιστα αθόρυβα!

Καλό θα είναι πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις να μην κάνουμε τέτοιες προσπάθειες με το αυτοκίνητό μας. Για την ιστορία να πούμε πως το περιστατικό συνέβη στο Mitchell της Νότιας Ντακότα των Η.Π.Α.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό video.