Θέμα χρόνου η μεγάλη επιστροφή του Fiat Punto

Απουσιάζει εδώ και δύο χρόνια από την αγορά, αλλά η ιταλική φίρμα ετοιμάζει τη νέα γενιά. Δείτε πότε περίπου περιμένουμε το νέο Fiat Punto...

Βρείτε μας στο

Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν δύο χρόνια από τότε που οι Ιταλοί ανακοίνωσαν την αποχώρηση του Fiat Punto από την γκάμας τους. Πλέον, όμως, έχει ξεκινήσει η εξέλιξη της νέας γενιάς ώστε να εισέλθει σύντομα στην αγορά των supermini.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του υβριδικού Fiat Panda που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας

Η συγκεκριμένη πληροφορία έγινε γνωστή σε βρετανικό μέσο από τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας με έδρα το Τορίνο. «Δεν είναι μυστικό, αναβάλαμε συνεχώς την ανάπτυξη της νέας γενιάς. Τώρα όμως βρίσκεται υπό ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Oliver François.

Η εξέλιξη της νέας γενιάς έχει ήδη ξεκινήσει και έρχεται για να συμπληρώσει τη γκάμα της Fiat, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελείται από τις εκδόσεις του 500, το Panda και το Tipo. Εννοείται πως η Fiat θα επωφεληθεί από τη συνεργασία της με τον όμιλο PSA. Είναι ήδη γνωστό ότι το ιταλικό supermini θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, την οποία συναντάμε και στο Peugeot 208.

Fiat Strada: Η νέα γενιά του μικρού pick-up

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν είναι σαφές με ακρίβεια πότε θα δούμε το νέο Fiat Punto. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ δεν είναι απίθανο το επίσημο ντεμπούτο του να γίνει μέσα στο 2023. Τέλος, έγινε και αναφορά σε ένα μοντέλο για την crossover κατηγορία, το οποίο θα ανήκει στη οικογένεια του Tipo.