Τιμές Cupra Formentor: Στην Ελλάδα με 310 PS, τετρακίνηση και DSG

Στην χώρα μας βρίσκεται πλέον το πρώτο μοντέλο εξελιγμένο εξολοκλήρου από την Cupra. Ο λόγος για το sport SUV Formentor. Ας δούμε πόσο κοστίζει.

Βρείτε μας στο

Το Cupra Formentor είναι ένα SUV υψηλών επιδόσεων, το οποίο, σύμφωνα με την ισπανική μάρκα συγκεντρώνει τα οφέλη ενός αυτοκινήτου επιδόσεων με αυτά ενός SUV. Ταυτόχορονα όμως είναι και το πρώτο αυτοκίνητο της ισπανικής μάρκας εξολοκλήρου εξελιγμένο από την ίδια. Και πλέον βρίσκεται και στην χώρα μας, καθώς ανακοινώθηκαν εκδόσεις και τιμές. Ας διαβάσουμε περισσότερα για αυτό λοιπόν και ας δούμε πόσο κοστίζει.

To Cupra Formentor, το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη Cupra, πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήρι στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες. Το μήκος του είναι στα 4.450 χλστ. το πλάτος στα 1.839 χλστ. και το ύψος του είναι 1.511 χλστ. Το μεταξόνιό του είναι 2.680 χλστ. και σύμφωνα με τη μάρκα προσφέρει αυξημένο χώρο στους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 450 λίτρα.

Εσωτερικά, σύμφωνα πάντα με την Cupra έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλών προδιαγραφών καθώς και διακοσμητικές λεπτομέρειες, που ενισχύουν την αισθητική της καμπίνας. Τα καθίσματα είναι bucket, το ταμπλό βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη, η πανοραμική οθόνη 12 ιντσών προσφέρει online λειτουργίες πλοήγησης και το digital cockpit παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης ακριβώς μπροστά στον οδηγό.

Το Cupra Formentor κάνει ντεμπούτο στην χώρα μας με τον 2.0 λτ. TSI κινητήρα βενζίνης με συνολική ισχύ 310 ίππων και ροπή 400 Nm, ο οποίος συνεργάζεται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. 

Στο διά ταύτα, η βασική του έκδοση κοστίζει Launch Edition 1 κοστίζει 45.900 ευρώ (28.264 προ φόρων), ενώ η Launch Edition 2 49.900 ευρώ (30.151 ευρώ προ φόρων). Όσον αφορά τον εξοπλισμό του, περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Μόνη διαφορά των δύο εκδόσεων είναι πως ακριβότερη διαθέτει επιπλέον σπορ καθίσματα θερμαινόμενα και θερμαινόμενο τιμόνι, φρένα Brembo και συναγερμό.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr