Το δημοφιλέστερο χρώμα αυτοκινήτου για το 2020

Για ακόμη μία χρονιά η Axalta, προμηθευτής χρωμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, μας παρουσιάζει τα δημοφιλέστερα χρώματα των αυτοκινήτων.

Βρείτε μας στο

Η Axalta είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής χρωμάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία και εδώ και δεκάδες χρόνια παρουσιάζει την στατιστική του σχετικά με τα δημοφιλέστερα χρώματα στα νέα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο αλλά και ανά Ήπειρο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Axalta για ακόμη μία χρονιά, 10 συνεχόμενη, το λευκό είναι το δημοφιλέστερο χρώμα στα αυτοκίνητα παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, το 38% των αυτοκινήτων που παρήχθησαν με τα χρώματά της ήταν λευκά (το 11% αυτών λευκό περλέ). Ακολούθησε το μαύρο με 19% και το γκρι με 15%. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως το 72% των χρωμάτων των νέων αυτοκινήτων απαρτίζεται από αυτά τα τρία χρώματα.

Ακολουθούν το ασημί με 9%, το μπλε με 7%, το κόκκινο με 5%, το καφέ με 3%, το κίτρινο/χρυσό με 2% και το πράσινο με 1%.

Στην Ευρώπη από την άλλη τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς το γκρι είναι το δημοφιλέστερο χρώμα με 25% ποσοστό, ενώ η Axalta τονίζει πως το λευκό είναι πολύ υψηλά καθώς προτιμάται πολύ σε αυτοκίνητα που προορίζονται για εταιρικούς στόλους και επαγγελματικά μοντέλα. Δεύτερο χρώμα, για την Ευρώπη πάντα, ήταν το μαύρο με ποσοστό 21%.

ΠΗΓΗ: Axalta

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr