Το κόστος χρήσης ενός Tesla σε 5 χρόνια και σχεδόν 320.000 χλμ (+video)

Πρώην ιδιοκτήτης ενός Tesla Model S αναλύει πόσα χρήματα ξόδεψε για τη συντήρησή του την πενταετία που το είχε στην κατοχή του...

Βρείτε μας στο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν συνεχώς μερίδιο της αγοράς, κάτι που αποτελεί στόχο και της ελληνικής κυβέρνησης η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε σχετική επιδότηση. Σημαντικό, όμως, είναι και το κόστος συντήρησης. Ας δούμε ένα παράδειγμα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται πρώην ιδιοκτήτης ενός Tesla Model S.

Επίσημο: Στην Ελλάδα η Tesla! Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της

Ο Steve Sasman αποφάσισε να αγοράσει το εν λόγω αυτοκίνητο εν έτει 2014. Έπειτα από σχετική έρευνα κατέληξε σε ένα αυτοκίνητο με 56.000 χιλιόμετρα και η τιμή αγοράς του ξεπέρασε οριακά τις 66.000 ευρώ. Ο νέος ιδιοκτήτης «έστυψε» κυριολεκτικά το Tesla Model S P85 για μία πενταετία διανύοντας σχεδόν 320.000 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρει, σε αυτό το διάστημα δαπάνησε 1.860 ευρώ για την αντικατάσταση της κεντρικής οθόνης και 660 ευρώ για τη θύρα φόρτισης του οχήματος. Οι λοιπές δαπάνες ήταν τα δύο σετ ελαστικών (επικίνδυνο δεδομένων των χιλιομέτρων που διένυσε), μία αλλαγή χειρολαβής και η αντικατάσταση της συμβατικής μπαταρίας 12v. Ο Steve αναφέρει ότι ξόδεψε μόλις 4.550 ευρώ και διένυσε 320.000 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Tesla με ενεργοποιημένο Autopilot καρφώθηκε σε φορτηγό (+video)

«Νομίζω ότι η αγορά ενός Tesla δεν είναι μόνο ορθή επιλογή από άποψη οδηγικής συμπεριφοράς, αλλά είναι και μια έξυπνη απόφαση σε οικονομικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην ιδιοκτήτης του Tesla Model S. Ακολουθεί ένα video από τότε που αποφάσισε να κάνει ένα καλοκαιρινό «road trip» διάρκειας 132 ημερών, όπου διένυσε πάνω από 44.000 χιλιόμετρα (330 χλμ./ημέρα).

Βέβαια αυτό που δεν μας λέει πουθενά ο κύριος Steve Sasman είναι πόσο κόστισε το ρεύμα για την φόρτιση του αυτοκινήτου…

Πηγή: tesmanian.com